Kako odabrati rolo zavese za dečiju sobu?

Dečije rolo zavese sve su zastupljenije na tržištu i postaju pravi hit. Upotreba dečijih rolo zavesa ne mora usko da se poveže isključivo sa dečijom sobom, već i sa drugim prostorijama u Kojima dete provodi svoje aktivnosti. Primena dečijih rolo zavesa je sve zastupljenija u poslednje tri godine. Tendencija rasta potražnje porizilazi iz niza prednosti koje te zavese pružaju.

Glavne odlike rolo zavesa

Generalno gledano decije rolo zavese su identične rolo zavesama koje se mogu koristiti u domaćinstvu ili u poslovnom prostoru. Razlika je samo u boji, šrafurama, crtanim likovima i slično. Dečije rolo zavese nude pregršt savršenih dezena, boja, kao i grafite ili likove omiljenih crtanih junaka. Rolo zavesom možete dečiju sobu učiniti nestvarnom. Tržište nudi i oslikane čitave motive ili scene iz crtang filma. Tako da spuštanjem dečije rolo zavese može da počne nova avantura.

Lako održavanje

Dečije rolo zavese, upravo kao i druge rolo zavese odlikuju se lakim održavanje. Dovoljno je samo da ih očistite vlažnom mikrofiber krpom uz malo sapunice. Redovno čišćenje sobe podrazumeva i održavanje higijene dečije rolo zavese. Nije preporučljno korišćenje paračistača, jer usled pare dolazi do habanja zavese. Voda, krpa i sapunica biće dovoljne da reše problem nakupljene prašine na zavesi. 

Jednostavan mehanizam

Rolo zavese odlikuju se jednostavnom upotrebnom, odnosno korišćenje mehanizma je jednostavno i lako. Manipulacija zavese, spuštanjem i podizanjem toliko je laka da i dete može obavljati, što i jeste cilj. Mahanizam se sastoji od kućišta koje je pričvrščeno za plafon ili za deo prozora, dok se lančić, koji služi za podizanje i spuštanje zavese nalazi sa strane. Lančić možete ostaviti duži, odnosno do poda, pa bi na taj način detetu bilo lakše da dohvati i da manipuliše. Rotiranjem lančića u krug, rola se i zavesa, pa otuda takav i naziv. Sakupljena zavesa izgleda tako što je urolana u rolnu i smeštena u kućište zavese. Prilikom spuštanja rolna se odmotava, a zavesa oslobađa.

Gde se mogu koristiti dečije rolo zavese?

Pored dečije sobe primena dečijih rolo zavesa je višestruka. Često se dečije rolo zavese sa motivima crtanih junaka, kao i scenama iz crtanog filma mogu sresti u dečijim igraonicama, vrtićima ili pak predškolskim ustanovama. Takođe, sve predmetne zavese sve više su u upotrebi i u školama. Prednosti su višestruke. Koriste se pre svega da zasenče sunčevu svetlost, da skerenu poglede i slično. Ali pre svega da podstiču kreativnost ili maštu deteta. 

Kupovina dečijih rolo zavesa

Dečije rolo zavese možete kupiti u svakoj prodavnici zavesa, ali možete poručiti i preko interneta. Internet prodaja jedna je od glavnih vidova prodaje današnjice. Lako se naručuju i u roku od dva dana stižu na adresu. Potrebno je uzeti pravu meru prozora, na onovu koje će se znati dimenzija zavese. Cena zavese u prodavnici ili na veb sajtu praktično je ista. Tako da je svejedno gde ćete kupiti. Najbitnije je da pratite želje vašeg deteta, pa u skladu sa tim i da se opredelite za dečiju rolo zavesu. Jedno je sigurno male stvati mogu dete učiniti srećnim, a običnu sobu pretvoriti u harmoničan i čaroban dom. 

Komentari

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *