Kako urediti stan od 40 m2

Izazov u uređenju enterijera je uvek veliki i uvek izaziva mnogo adrenalina i euforije. Međurim, sve to postaje znantno više i znatno teže kada pred sobom imate malo kvadratnih metara životnog prostora, u kojem se moraju naći sve one prostorije koje su potrebne jednom domu. Mali prostori, mali stanovi, zapravo su najveći izazov ne samo onima koji su laici u celom ovom procesu, već i svim arhitektama enterijera i onima kojima to predstavlja profesiju i karijeru.


Iako na prvi pogled 40 m2 ne deluje kao nešto što se može savršeno urediti, tako da ima apsolutno sve za funkcionalno življenje, bez ičega da fali, to i nije istina, jer postoji pregršt saveta i ideja koje vam mogu pomoći u tome da ih iskoristite u potpunosti i da ne osetite da je prostor mali i da vam nešto fali. Važno je da se uloži malo truda, planiranja, nešto vremena i kreativnosti za uređenje doma, a sve ostalo će onda doći samo po sebi, a tu su i neke konstruktivne ideje koje će vam sigurno pomoći u ovom procesu.

Američki plakari po meri

Jedna od najvažnijih stvari u jednom domu jeste dolaganje svih stvari i garderobe, u čemu će vam pomoći američki plakari po meri. Za male prostore je jako važno da se radi nameštaj po meri tog prostora, a izrađeni tako, američki plakari po meri ispunjavaju sve uslove jednog takvog prostora. Američki plakarai po meri rade se tako da se iskoristi na najbolji mogući način prostor predviđen za stajanje garderobera ili ako ima neki drugi deo stana koji je bolji za to, a kako se radi o američkim plakarima po meri, njihova visina može ići do samog plafona, što znači da se maksimalno koristi prostor za odlaganje. Sama visina govori da je nemoguće da nađete odgovarrajući ormar gotov u nekom salonu, jer ne pruža dovoljno prostora kao što to pruža amrički plakar urađen po meri i potrebi samog stana.

Šank

Jedan od većih problema u manjim stanovima, posebno onim do 40, 45 m2, jeste postojanje i postavljanje trpezarijskog stola. Međutim, moderniji načini uređenja ovakvih životnih prostora isključuju njihovo postojanja i postavljanje nešto nižih šankova u tu svrhu. Uz to, šank čini da se kuhinja sasvim vizuelno odvoji od ostatka prostora, te se ujedno može koristiti i kao dodatna radna površina u kuhinji, koja uvek zatreba i uvek manjka, ma kolika god da bila. Šank, barske stolice, uz odličnu praktičnost i funkcionalnost, daće i veoma lep i moderan izgled celom prostoru.

Staklene pregrade

Kada imate stane ove ili slične kvadrature, često se događa da on bude open space varijanta, te da se nalazi sve u jednom. Kako ste vizuelno uz prethodni savet šankom odvojili kuhinju, od svega, to možete učiniti i sa ostalim prostorom, pa da vizuelno odvojite deo za dnevni boravak i deo za spavaće sobe i to uz staklene pregrade. Zidne pregrade, pregrade od regipsa, zahtevaju postojanje više prozora, veće osvetljenosti, dok staklene pregrade ostavljaju dobru osvetljenost celokupnom prostoru. Ujedno, staklena pregrada izgleda jako moderno i interesantno, te ne mora ići od zida do zida, već toliko da pokrije deo gde se nalaze krevet i neka komoda, što će odvojiti i ulepšati, ali i funkcionalnim učiniti celokupni stan.

Pročitajte još zanimljivh tekstova iz kategorije uradi sam.

Komentari

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *