Na koje sve načine možete zaštiti prozore?

Kod samog enterijera i njegovog izgleda veoma važnu ulogu predstavljaju prozori. Ukoliko su stari i ne dihtuju kako treba, nikakav moderan nameštaj neće moći da ih zameni.

Zbog toga ako već planirate da renovirate svoj dom, bilo bi poželjno da najpre obratite pažnju na to u kakvom se trenutno stanju nalaze prozori i da shodno tome, ako mislite da je potrebno, najpre krenete sa ovom investicijom. 

Ulaganje u nove prozore je nešto što se itekako isplati gledano na duži vremenski period. Nakon njihove ugradnje i postavke bićete mirni barem narednih deset godina ako ne i više. 

Nakon toga, možete razmisliti i o samoj zaštiti prozora. Danas na tržištu postoji širok spektar proizvoda kada je zaštita prozora u pitanju. Neke od njih predstavićemo vam u nastavku teksta. 

Roletne se nalaze na prvom mestu

 

Da biste mogli da imate prozore, koji će vam u jednu ruku omogućavati da imate određenu dozu privatnosti u svom stanu, dok će ih sa druge strane štititi od vremenskih neprilika kao i od UV zračenja, ugradnja roletni predstavlja idealno rešenje. Pored toga znatno će uticati na sam estetski izgled prozora koji bez roletni mogu izgledati prazno i nepotpuno. 

Treba da znate da u prodavnicama koje se bave prodajom stolarije možete pronaći roletne kako za prozore tako i za terasna vrata. Prodaja se vrši po kvadratnom metru, pa u zavisnosti od toga kakva vam je konačna specifikacija prozora i vrata, zavisiće i konačna cena. Većina radnji ima svoje radnike koji vam, nakon sklapanja ponude, dolaze na kućnu adresu u dogovoreno vreme radi njihove ugradnje. 

Koje sve vrste roletni možete pronaći?

Osnovna podela roletni je na unutrašnje i spoljašne a u zavisnosti od toga kakav model prozora imate zavisi kakve ćete i roletne moći da ugradite. Pa tako, kod PVC stolarije biraju se roletne koje u svom sastavu imati plastiku, dok se aluminijumske uklapaju sa prozorima kojima je okvir upravo od ove vrste materijala. Sa aluminijumskim roletnama nikako ne možete pogrešiti s obzirom da se napravljene od vrlo kvalitetnog materijala i predstavljaju odličan izolator naročito u zimskim mesecima. 

Što se tiče upravljanja, one mogu imati kanap ili gurtnu, dok neke firme nude i mogućnost ugradnje elektro motora sa daljinskim prekidačem. 

Zavese takođe mogu biti od koristi

Mnogi se rukovode tom logikom da ukoliko već imaju roletne na prozorima, zavese im nisu potrebne. Drugi pak ne mogu da zamisle svoj dom bez njih pa ih zbog toga imaju na svim prozorima dok se neki čak odlučuju da ih imaju i na balkonskim vratima. Dakle, sve zavisi od ukusa. Ipak, pored dekorativnog efekta, zavese takođe mogu biti funkcionalne naročito kada se radi o količini svetlosti koja želi da se propusti u prostoriji. 

Danas na tržištu možete pronaći zavese koje su napravljene od veoma kvalitetnih materijala sa mehanizmom podešavanja. Pa tako, sami možete dobiti efekat potpune zamračenosti, što je idealno rešenje na leto za sve one stanove koji se nalaze na sunčanoj strani. Takođe, možete obezbediti i sasvim suprotan efekat poput postizanja veće količine svetlosti ukoliko to želite.  

 

Komentari

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *