Najčešće ženske estetske operacije

Estetska hirurgija postaje sve popularnija svake godine, dok se na zapadu gotovo dva miliona hirurških zahvata odvijaju više nego kod nas. U poslednjoj deceniji, ukupan broj estetskih operacija porastao je za devedeset i osam procenata, što je ogroman porast kada većinu intervencija pacijenti plaćaju iz svog džepa.

Trenutno se za estetsku hirurgiju češće opredeljuju žene, iako ni muški pol ne zaotaje previše. Ipak, postoje određeni zahvati na koje se žene najčešće odlučuju. Tu su pre svega liposukcija, zatezanje lice, povećanje grudi i druge. U ovom tekstu, pročitajte više o zahvatima na koje se žene najčešće podvrgavaju.

Liposukcija

Postoje dve vrste liposukcije, hirurški postupak koji usisava masnoću sa specifičnih područja tela kako bi se dobila vitkija i oblikovanija silueta i ultrazvučna liposukcija sa istom namenom.

Kod hiruške liposukcije, ubrizgava se lek za suženje krvnih sudova u područje koje se tretira. Ova tečnost, zajedno sa masnoćom, isisava se iz tela pomoću kanila. Infuzija tečnosti može da izazove kratkotrajno zadržavanje tečnosti koje se smanjuje u narednih nekoliko dana.

U ultrazvučnoj potpomognutoj liposukciji, kanila oslobađa ultrazvučnu energiju za topljenje masti tako da se višsk može izvući iz tela. Ova vrsta liposukecije, za razliku od prethodne ima više rizika rizik od unutrašnjih i spoljnih opekotina i duže operacije.

Povećanje grudi

Hirurško povećanje ženskih grudi postalo je izuzetno popularno sa preko 350 000 postupaka koji se svake godine rade u Americi.

Estetska hirurgija na ovom polju se radi iz više razloga, kako bi se povećale obe dojke, zamenila dojka koja je odsutna ili kako bi se asimetrične grudi izjednačile po veličini. Ostale žene se odlučuju za operaciju kada se njihove grudi ne razvijaju tokom puberteta.

Većina pacijenata ima oporavak od jedne ili dve nedelje pre nego što se mogu vratiti normalnim aktivnostima. Aktivnost poput trčanja, može zahtevati dodatno vreme za izlečenje i oporavak.

Smanjenje grudi

Žene sa vrlo teškim ili preterano velikim grudima često imaju poteškoće u pronalaženju odeće koja im odgovara, doživljavaju hronične bolove u leđima i imaju loše držanje. U idealnom slučaju, operacija smanjenja i veličine i težine grudi ublažiće bol u leđima i poboljšati držanje, kao i čitav stav žene.

Estetska operacija u ovom slučaju je trajno rešenje za neproporcionalne i velike grudi i većina pacijenata se vraća na posao u roku od dve nedelje.

Podizanje grudi

Tretman za opuštene ili loše oblikovane grudi, kso što je zahvat podizanja dojki, vraća grudi na svoje mesto. Tipična pacijentkinja sa izraženim probemom spuštenih dojki će imati ovaj izgled nakon značajnog gubitka težine ili trudnoće, kada će dojke izgledati iscrpljeno i ostarelo.

Neke se žene odluče za podizanje i implantaciju dojki ako su one male i pre gubitka težine ili trudnoće.

Nakon operacije, većina žena je u mogućnosti da se vrati na posao u roku od dve nedelje i nastavi sa punim fizičkim aktivnostima u roku od mesec dana.

Zatezanje lica

Zatezanje lica je hirurško, estetsko rešenje bora i propadanja na koži lica, koji prate starenje. Lift lica zateže kožu lica da bi joj dao mladalački izgled, laganim povlačenjem kože, zaglađivanjem dubokih linija i minimiziranjem progiba.

Zatezanje lica često se kombinuje sa drugim postupkom, podizanjem čela, oblikovanjem kapaka ili pilingom kože kako bi se podstaknuo mladalački izgled pacijenta.

Oticanje, crvenilo i modrice normalni su nakon operacije, ali većina pacijenata može se vratiti na posao u roku od dve nedelje. Izlečenje je završeno i konačni rezultati su često vidljivi u roku od dvanaest sedmica.

Komentari

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *