Privatno zdravstveno osiguranje – vaš saveznik u očuvanju zdravlja

Brz tempo života dovodi nas do nedostatka slobodnog vremena i vremena da se posvetimo sebi. Upravo zbog toga zanemarujemo nešto najvažnije – naše zdravlje. Danas je gotovo nemoguće zakazati u dogledno vreme specijalistički pregled u državnoj ustanovi. Iz tog razloga većina pacijenata posećuje lekare samo u situacijama kada procene da je zdravlje postalo zaista ugroženo. 

Međutim, danas postoje brojne privatne poliklinike u kojima se možete pregledati u najkraćem roku. Pri tome, mnoge od njih imaju sklopljene ugovore sa osiguravajućim kućama, pa na preglede možete otići besplatno ukoliko imate dobrovoljno privatno zdravstveno osiguranje.

Zašto se opredeliti za privatne poliklinike

Zbog velikih lista čekanja u državnim zdravstvenim institucijama zaposleni ljudi se sve manje odlučuju za odlazak kod lekara. Pre svega, zbog nemogućnosti organizovanja svog vremena mnogi nisu u mogućnosti ni da odu na pregled koji je zakazan mesecima unapred. Sa druge strane, ukoliko je potreban hitan pregled, pacijent će se pre odlučiti da poseti neku privatnu polikliniku i na taj način sazna rezultate u najkraćem roku. Ukoliko redovno idete na preglede u privatne poliklinike, onda je dobra investicija privatno zdravstveno osiguranje.

Šta sve pokriva privatno zdravstveno osiguranje

Privatno zdravstveno osiguranje omogućava da bez naknade, ili sa minimalnom naknadom posetite lekara opšte prakse ili specijaliste, što podrazumeva različite vrste snimanja, laboratorijskih analiza itd. Pored toga, ova polisa pruža mogućnost pokrivanja troškova i bolničkog lečenja. Naime, privatno zdravstveno osiguranje može pokriti troškove boravka u bolnici, troškove koje podrazumevaju dijagnostiku i specijalističke preglede, zatim troškove intervencija, neophodnih medikamenata i oporavka. Dodatno, ukoliko često boravite u inostranstvu možete uplatiti i polisu koja pokriva i troškove pregleda i lečenja van Srbije.

Privatne poliklinike posebnu pažnju obraćaju trudinicama i zbog toga su osiguravajuće kuće osmislile polise namenjene upravo trudnicama. Odabirom ovog paketa zdravstvenog osiguranja, trudnice bez novčane naknade mogu ići na redovne preglede, raditi neophodne analize i ultrazvučne preglede. Pojedini paketi za trudnice pokrivaju i troškove porođaja kao i boravak bebe i mame u bolnici.

Sve više kompanija je uvidelo benefite privatnog zdravstvenog osiguranja

 U Srbiji je sve više kompanija koje svojim zaposlenima uplaćuju privatno zdravstveno osiguranje. Naime, poslodavci su uvideli da privatne poliklinike pružaju vrhunske usluge, a da pritom pacijenti ne moraju da čekaju mesecima da bi obavili pregled. Upravo ovakva politika privatnih klinika donosi dobrobit i za poslodavca i za njegovog zaposlenog. 

Pre svega, zaposleni može u najkraćem mogućem roku obaviti sve preglede i to besplatno. Sa druge strane, poslodavac neće morati da odobrava slobodne dane ili bolovanje kako bi zaposleni išli na preglede. Naime, mnoge privatne poliklinike imaju produženo radno vreme, pa tako zaposleni iz kompanije mogu zakazati pregled nakon završetka svog radnog vremena. 

Takođe, pojedine osiguravajuće kuće imaju sklopljene ugovore sa različitim privatnim poliklinikama pa tako zaposleni mogu otići na pregled u ordinaciju koja im najviše odgovara. Osim osnovnog paketa, poslodavci često svojim zaposlenima plaćaju i redovne sistematske preglede. Ovakvi pregledi su veoma važni za potencijalno dijagnostikovanje određenih zdravstvenih problema i pre nego što se simptomi ispolje. Postoji i opcija da sami sebi uplaćujete zdravstveno osiguranje u privatnim poliklinikama.

Privatno zdravstveno osiguranje za velike kompanije najčešće ne predstavlja veliki izdatak, a kompanija će ostaviti pozitivan utisak zaposlenima. Ovakav znak da brige o zaposlenima može doneti samo dobrobit za kompaniju.

 

Komentari

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *