Ogrlice za bebe umanjuju bol kod nicanja prvih zubića

Najveća radost svakog roditelja jeste rođenje tog malog bića koje potpuno menja život. Sada se sve prilagođava bebi, ona je alfa i omega svih priča, a koliko samo može oplemeniti čoveka to znaju svi koji imaju bebu u kući. Tako tek rođena deca uglavnom su zatrpana poklonima. Utrkuju se bake, deke, ujke, tetke ko će više da da, ko će lepši poklon da kupi, a ko će veću igračku da podari. Vrlo često svi ti pokloni brzo završe u ćošku, jer kad dete malo poraste njegova pažnja je rasuta na sve strane, pa nije čudno što mu je jedna igračka previše zanimljiva, a drugu nije ni pogledao.

Međutim, hteli biste mladim roditeljima da podarite nešto što će poslužiti i tako spojite lepo i korisno, ali vam ništa ne pada na pamet. Idealan poklon jesu ćilibarske ogrlice za bebe koje mogu doprineti da se smanje bolovi koji nastaju prilikom izrastanja prvih zubića kod deteta. Ogrlice za bebe od ćilibara su specijalnog dizajna i popularne su svuda. One mogu biti jedan od načina za smirivanje vašeg deteta, a pored njih možete koristiti i razna ulja i gelove za umirivanje bolova u desnima.

Ćilibarske ogrlice za bebe – tradicionalno, a opet moderno

Iako se čini da su nastupila neka moderna vremena i što bi naši stariji rekli došlo je vreme kada se mnogo izmišlja, treba znati da su ćilibarske ogrlice za bebe još davno prepoznate kao efikasno sredstvo za ublažavanje bolova prilikom nicanja zuba kod beba. Tradicionalno, a opet moderno. Ko bi još pomislio da ogrlice za bebe nisu izmislili ovi današnji proizvođači brendova i moderne opreme za bebe. Preporuka je da dete počne sa nošenjem ovih ogrlica još sa tri meseca, jer je to početni period kada se zubići mogu pojaviti, pa tako možete na vreme smanjiti nervozu i napetost vašeg deteta.

Verovatno se neko pita kada treba da počne i koliko dugo dete treba da ih nosi. Čak iako vaše dete ima više od tri meseca, a vi niste isprobali kakvo dejstvo imaju ogrlice od ćilibara, ne mari, jer detetu možete kupiti ogrlicu i staviti bilo kada, imajući u vidu da muka sa zubima i njihovim izrastanjem traje i do 2 godine.

Ogrlice za bebe su posebno dizajnirane za decu, a moguće je pronaći u prodaji dizajn i boju i za dečake i za devojčice. Njihova osnovna namena jeste smanjivanje razdražljivosti i bolova kod dece, a svojim izgledom delovaće lepo na vratu vašeg deteta. A kako odabrati pravu dužinu ogrlice? Preporučuje da se ogrlica bude duga između 30 i 36 cm.

Lekoviti ćilibar u ogrlicama za  bebe

Za ćilibar se može reći da je lekovit, jer kao prirodni analgetik ispušta lekovita ulja, a upravo ova ulja pomažu da se ublaže bolovi kod deteta. Na taj način će vaša beba biti spokojnija i opuštenija, a vi mirniji. Prirodni lek za smanjivanje bolova učiniće da vaše dete bude veselo i nasmejano, a savetuje se da dete nosi ogrlice od ćilibara samo kada je pod nadzorom roditelja. Iako sadrži i bezbedni navoj koji sprečava moguću povredu kod deteta, preporučujemo je da dete ipak držite uvek na oku.

Komentari

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *