Praktični saveti za uređenje bebine sobe

Dani pripreme za dolazak bebe na svet su uvek puni žurbe, lepog adrenalina i uzbuđenja zbog dolaska novog člana porodice. Svako ko se već našao u pripremi ovakvog dočeka onda zna koliko je sve lepo organizovati, sređivati i uređivati, a koliko je tek lepo uređivati prostor koji je isključivo bebin. Neko, naravno, odmah priprema bebinu sobu, a neko kutak u okviru svoje spavaće sobe, koji je sav bebeći, od samog kreveca, preko propratne opreme i dodatnih detalja.

U celom ovom procesu pripreme i uređenja, veoma je važno da ne budete orijentisani isključivo na to da sve odaberete u plavoj ili roze boji, ili nekoj drugoj boji, već da sve što unesete u bebin kutak ili sobu ima svoju funkciju i praktičnu namenu. Praktičnost svega ključ je uspeha u privikavanju života sa bebom, ali i uspeha u korišćenju vremena na što bolji način, kako za odmor, tako i za sređivanje u toku svakog dana. Zato imamo nekoliko praktičnih saveta koji će vam sigurno u ovome pomoći.

Komoda za bebe vam je potrebna!

Ako niste razmišljali o njoj, onda odmah da znate, ona može da vam bude od ogromne pomoći. Naravno, na tržištu ima najrazličitijih komoda za bebe, a njihova osnovna namena jeste da imaju donji deo sa zatvorenim ili otvorenim policama za bebine stvari, uz određenu podlogu koja ide na površinu i koja se koristi za presvlačenje deteta. Međutim, komoda za bebe može da vam posluži za mnogo više od toga.

Sam gornji deo komode može da se koristi ne samo kao površina za presvlačenje, već i za kupanje deteta, što je posebno praktično u prvim mesecima bebinog života kada je u toku privikavanje na sve. Visina komode omogućava da lakše držite dete, da lakše kupate bebu u koritu, nego bilo gde drugo to da radite. Uz ovo, komoda za bebe može imati i poločice koje se nalaze sa strane, na koje može da stoji određena kozmetika, pelene, sve ono što je najpotrebnije da bude na dohvat ruke, a iznad nje mogu da budu police sa preostalim stvarima. Sve u svemu, komoda za bebe predstavlja komad nameštaja koji u sebi i na sebi sadrži sve potrebno za bebu, sve na jednom mestu, što je jako praktično, posebno u momentima kada ste sami kod kuće.

Baldahini nisu isključivo ukras

Iako se nekako najpre kupuju kako bi ulepšali bebin kutak ili kompletnu bebinu sobu, baldahini nisu tu da bi samo bili lepi i kako bi popravili estetski dojam jednog enterijera. Njihova uloga je značajna, posebno kada otvorite prozor da provetrite prostoriju, ili leti kada se po koji komarac negde zavuče, jer navučete zavese preko kreveca ili kolevke i ne postoji opasnost da će neki insekt ujesti dete ili mu remetiti mir svojim zvukom.

Video ili audio nadzor

Ako ste se već odlučili da od početka vaše dete ima svoju sobu, onda je potrebno pojačati sam nadzor, jer može da se dogodi da iz druge prostorije ne čujete kako beba plače, tj. doziva vas.

Audio ili video nadzor u ovakvim situacijama je zaista neizbežan i jako potreban.

Komentari

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *