Prirodnim lekovima protiv lošeg holesterola

Nije ni čudo što gotovo većina poseže za prirodnim lekovima, kada god ustanove da boluju od nečega. U biti znamo da se jedino prirodom možemo izlečiti, zato što od prirode i potičemo. Bolje se osećamo kada smo u prirodi, dišemo punim plućima, osećamo se slobodno i mnogo bolje nego kada smo u gradskoj gužvi, okruženi automobilima, zgradama i gužvom. Sasvim je jasno zašto se većina okreće prirodi, jer lekovi ne mogu uvek da nas povrate, kao što to priroda može. Naravno da su nekada lekovi neophodni i oni zaista mogu biti neophodni kada je holesterol u pitanju. Dakle, za prvi pomoć u početku će vam biti potrebni lekovi, koje vam lekar prepiše. Međtuim, kasnije da biste održali svoj život u balansu i da biste bili zdravi, morate da nastavite da lečite vaš organizam prirodnim lekovima. Postoji nekoliko prirodnih lekova koji vam mogu pomoći kada saznate da imate povišen holesterol, a to su:

Đumbir – univerzalni lek

Đumbir je nezaobilazan kada se javi povišen holesterol. Đumbir mogu da konzumiraju čak i oni koji nemaju problem sa holesterolom i koji nemaju problem zapravo ni sa čim. On je previše zdrav, tako da vam može pomoći da održite to vaše zdravlje, a to je zapravo i poenta – sprečiti da vas bilo šta „napadne“. Ipak, ovde govorimo o onim osobama koje su saznale da već imaju holesterol i onda ne treba previše razmišljati o tome šta bi bilo da je nešto drugo bilo i da ste se čuvali. Treba razmišljati o tome šta sada možete da uradite za sebe. Prvo što možete da uradite za sebe jeste da đumbir unesete u vašu redovnu ishranu i da ta praksa postane jedna predivna navika sve do kraja života. Dakle, đumbir vam i te kako može pomoći da snizite holestero. Možete ga mešati sa medom, sa limunom, možete piti čaj od đumbira. Dakle, sve je dozvoljeno, samo je na vama da odlučite kako vam se najviše jede đumbir. Na kraju krajeva možete ga i grickati.

Lan – protiv posledica povišenog holesterola

Onaj ko ima povišen holesterol zna da se kao posledice povišenog holesterola mogu javiti različiti problemi. U najgorem slučaju to mogu da budu problemi sa srcem i zato se povišen holesterol mora odmah regulisati. U ovom slučaju vam mleveni lan i te kako može pomoći. Dakle, mleveni lan je vrlo važan kao prirodni lek za sve posledice povišenog holesterola. Vaše srce morate da čuvate kada imate povišen holesterol, a zato treba da jedete lan koji pozitivno utiče na vaše srce. Dakle, najbolji je mleveni lan, jer na taj način se on zadržava u vašem organizmu i vaš organizam iz njega crpi sve ono što je potrebno. Semenke lana često ne možemo da svarimo, pa onda i nema potrebe da ih jedemo cele.

Orašasti plodovi – orah, badem, kikiriki

Orašasti plodovi jesu dobri i jesu zdravi. I mnogo su važni ukoliko imate povišen holesterol, ali ne treba preterivati. I sami znate da je tek šaka badema, a u nekim slučajevima i manje da zadovoljite dnevnu potrebu za orašastim plodovima. Dakle, svakog dana bi trebalo da konzumirate orašaste plodove i kroz nekim mesec do dva, videćete da će vaš holesterol da bude koliko toliko regulisan.

Izvor: Probotanic

Komentari

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *