Rančevi za vrtić – najčešća pitanja i odgovori

Prva kupovina rančeva za vrtić – uzbudljivo i zastrašujuće u isto vreme. Šta sad? Kako izabrati? Da li treba da slušam dete ili treba da poslušam neke savete iskusnijih kolega i prijateljica?

To je zaista prava dilema, posebno ukoliko je dete svesno šta želi, a onda nema sile da mu kupite nešto sa čim se prethodno nije složio. Svi znamo koliko deca obraćaju pažnju na sve i koliko mogu u nekim trenucima da se zainate. Birajte u konsultaciji sa njima ili bar učinite da to tako izgleda, a ovo su stvari na koje treba da obratite pažnju  nezavisno od dečijih želja:

Ima li razlike između rančeva za dečake i rančeva za devojčice

Zapravo i nema. Što su deca manja, ukoliko kupujete neke jednostavnije rančiće razlike gotovo da i nema, osim u boji eventualno. Kvalitetni rančevi za vrtić su kvalitetni, bez obzira na boju, oblik i dizajn. Ipak postoji ta minijaturna razlika između rančeva za dečake i rančeva za devojčice. I one se ogledaju u tome koje crtane filmove više vole devojčice, a koje dečaci. Dok su prilično mala deca ne prave tu razliku, međutim s godinama dolazi do formiranja određenog stila i devojčice znaju šta žele, baš kao i dečaci. Rančevi za devojčice su uglavnom više cvetni, sa raznim zanimljivim oblicima, likovima iz crtanog Frozen i slično. Takođe, rančevi za dečake prilagođeni su njihovim željama i uglavnom znaju da budu jednostavniji.

Kako se kreću cene rančeva za vrtić

To je naravno jedno od najosnovnijih pitanja. Pitanje je naravno koliko je realno i prihvatljivo izdvojiti novca za jedan kvalitetan ranac. Generalno može se reći da su cene rančeva za vrtić i te kako prihvatljive. Dakle, cene se kreću od nekih 1000 dinara, pa sve do maksimalno 4000. Razlike ima u nekim sitnicama uglavnom i najviše se ogleda u količini detalja i specifičnosti dizajna. Dobra je stvar što rančeve za likovima iz crtanog Frozen možete naći i po ceni od 1000 dinara. Rančevi koji se nalaze  na skupljoj strani su uglavnom oni rančevi koji su za decu predškolskog uzrasta.

Kako ranac treba da izgleda?

Ranac treba da ima što manje detalja, koji mogu da otpadnu i da se stave u usta. Dobro je poznato da mala deca vole sve da čačkaju i bezazleno se igraju sa sitnicama, koje nikako ne smeju da se nađu u njihovoj blizini, van nadzora odrasle osobe. Znamo da deca vole da rančevi budu maštoviti, ali morate im se prilagoditi maksimalno. Neki rančevi često na sebi imaju cirkone, razne druge trodimenzionalne oblike, na rajsferšlusu obavezno neki motiv u skladu sa celim rancem. Takvi rančevi nikako nisu dobri za klince. Rančevi za vrtić za stariju i svesniju decu mogu da sadrže sve te detalje i tada ih već možete voditi sa sobom u kupovinu.

Da li rančevi za vrtić treba da imaju nešto fluorescentno?

U principu ne – jer vi idete po dete u vrtić i ono se ne vraća samo, tako da u tom smislu ne bi trebalo da postoji neka opasnost. A i svakako se vaše dete iz vrtića vraća uglavnom po danu i u većini slučajeva taj ranac ćete nositi samo vi, tako da vam florescentni detalji neće baš mnogo značiti, osim kao ukras, kojim ćete zanimati dete.

Komentari

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *