Saveti za uređenje dnevnog boravka

Dnevni boravak je pored kuhinje i trpezarije najvažnija prostorija svakog doma. Dok je potrebno da se u kuhinji uvek nešto dešava, te da se porodica okuplja za trepzarijskim stolom, koji i te kako ima svoju čar i veliku moć, dnevni boravak je ona prostorija koja bi trebalo sve da vas navede da se osećate opušteno, prijatno, lagodno, te da možete da uživate u potpunosti jedni pored drugih. Zato je jako važno uložiti dosta vremena u osmišljavanje samog enterijera ove prostorije, dosta istraživati, te pronaći dosta saveta za njegovo uređenje. Nakon svih prikupljenih informacija, potrebno je skupiti želje, ali i mogućnosti, pa tako iz te jedne velike gomile izvući ono što je najbolje i najrpihvatljivije za vas. Naravno, nekada ne pristajte ni na kompromise, već uvek tražite baš to što želite i šta ste zamislili. A da biste došli do tog zamišljenog dnevnog boravka, evo nekih korisnih saveta.

Boje

Jedna od najvažnijih stvari na samom početku jeste pronaći boje koje će krasiti vaš dnevni boravak. Poslednje sezone obeležene su odabirima crne, sive i bele boje u najvaćeoj meri, kojima se nekada dolazilo do odličnih, a nekada do veoma loših rezultata. Koliko god da izgledaju jednostavno i lepo u dnevnim boravcima, ovo su podloge koje se moraju nadgraditi, pa upravo od toga zavisi krajnji rezultat. Kada su dnevni boravci u pitanju, veoma je važno da same boje utiču na opušten osećaj, prijatnu atmosferu, pa se uvek vodite time prilikom njihovog biranja.

Nosači za tv

Uvek treba razmišljati i o uštedi prostora. Jedna od stvari koja će vam u velikoj meri uštedeti prostor jesu nosači za tv, koji čine da tv koji postavite ne zauzme nimalo prostora, te da možete dalje da manevrišete svime što vam je potrebno za uređenje enterijera. Međutim, nosači za tv nisu dobro rešenje samo za dnevne boravke, već i za sve ostale prostorije u stanu ili kući, u kojima¸ ćelite da postavite jedan televizor. Prednost držača za televizore je upravo njihova fleksibilnost u podešavanju i u zavisnosti od vrste TV nosača oni mogu biti zglobni, što je idealno za potrebe čestog menjnja ugla gledanja TV, fiksni nosači za tv pa čak i oni sa postoljem koje možete postaviti u dnevnu sobu gde želite.

Detalji

Kada ste odabrali boje, kada vam je stigao nameštaj, pa čak i postavljeni svi uređaji, kada vaš dnevni boravak izgleda sasvim funkcionalno, sigurno ćete osećati da ipak i pored svega toga nešto nedostaje. O detaljima možete razmišljati u mnogo pravaca. Na prvom mestu, tu su tepisi i zavese, koji čine u velikoj meri da jedan stan ili kuća postanu dom, pa iako mnogi ne vole ni jedno ni drugo, ovo su ipak velliki komadi koji znače svakom prostoru. Jedan od boljih načina da jednom dnevnom boravku udahnete „dušu“ jeste korišćenje biljaka i ukrasnog, sobnog cveća, koje uvek doprinese prijatnijoj atmosferi, te pored toga deluje umirujuće zbog svoje boje.

Danas se detalji mogu naći u najrazličitijim oblicima, te se mogu pronaći bilo gde u prodavnicama koje su specijalizovane stvarima za kuću. Poslednje sezone se tako donele korišćenje zidova za kačenje jednostavnih ramova, koji se postavljaju jedan pored drugog na većem prostoru, ali u ovim ramovima ne moraju biti samo fotografije, već i različiti natpisi, stihovi, neke motivacione poruke, koje tako skupa na jednom mestu daju veoma lep izgled celom prostoru. Detalja uvek ima u v3elikoj meri, bitno je samo da ih iskoristite na pravi način i tako dobijete savršeno uređen prostor.

Komentari

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *