Renoviranje kupatila – šta najviše utiče na izgled?

Na renoviranje kupatila se odlučujemo zašto što je naše kupatilo staro, oronulo, zato što mu jednostavno treba promena. Međutim, kada se odlučimo na renoviranje kupatila mi želimo ujedno da nešto promenimo.

I kada kažemo nešto mislimo na apsolutno sve. Uvek nakon renoviranja kupatilo izgleda drugačije, ali postoje stvari, koje definitivno u svakom pogledu čine vaše kupatilo sasvim drugačijim od onog na koje ste navikli. 

Pločice za kupatilo 

Definitivno, stavka broj jedan koja menja energiju i kompletan izgled kupatila jesu pločice. Verovatno kada ste prvi put radili vaše kupatilo izabrali ste pločice koje su tada bile aktuelne. Trendovi se ne menjaju samo u modi, već i definitivno u izgledu enterijera i na to se sve više obraća pažnja. Ukoliko ste do sada imali na primer tamnije pločice za kupatilo, savetujemo da sada svakako izaberete svetlije pločice. Naime, možete za zidove izabrati na primer svetlije pločice sa minimalističkim šarama, dok za pod možete izabrati na primer crne pločice, jer su se one pokazale kao najefikasnije. Nikako ne bi trebalo za pod da izaberete čisto bele pločice, jer se na njima aspolutno svaka prljavština uočava. Nekada je dovoljno da promenite samo njih i da vaše kupatilo izgleda sasvim drugačije, a da aposlutno ništa drugo ne promenite. Na kraju krajeva ne morate pratiti slepo trendove, već svoje želje i intuiciju, a izbor je veliki, kako po pitanju dezena i boja, tako i po ceni i kvalitetu, kada su u pitanju i keramičke i granitne pločice za kupatilo. 

Tuš kabine 

Stare i oronule tuš kabine na žalost nečija su surova realnost.Hladna i nefunkcionalna kupatila drugačije izgledaju posle par sitnijih promena, ali jedna od najvećih promena nakon zamene pločica jeste svakako dobar izbor tuš kabine. Najfunkcionalnije je imati tuš kabinu. A najveća promena u vašem kupatilu biće tuš kabina, ukoliko ste pre imali kadu. Kada se radi o paravanima za tuš kabine, ukoliko želite da pratite trendove, obavezno izaberite sasvim providne paravane. Ukoliko želite drastičnu promenu, onda pločice u okviru same tuš kabine izaberite u sasvim kontrasnoj boji od ostatka kupatila. Na taj način i vizuelno ćete sasvim odvojiti tuš kabinu od ostatka kupatila i biće vam mnogo veće zadovoljstvo da se tuširate. Dakle, skroz providne paravane za tuš kabine. Ono što dodatno može samo da ulepša vašu tuš kabinu jesu tuš baterije. Mi naravno savetujemo da ne izaberete one najjednostavnije, već da to budu malo drugačije i modernije. 

Lavabo i police 

Još jedna stavka koja definitivno menja izgled samog kupatila jeste lavabo. U skladu sa aktuelnim trendovima lavabo može biti kockastog ili četvrtastog oblika i obično bi trebalo da bude veći. Važno je da se slaže uz ostatak enterijera celokupnog kupatila. Ukoliko na primer birate svetlije kupatilo, onda vam savetujemo da i police prate taj izbor, jer bi u suprotnom značajno odskakale od cele te kompozicije. Možda lavabo ne menja toliko izgled kupatila koliko to čine police i pregradni delovi. Tako da bi o njima trebalo jako puno da vodite računa prilikom izbora, zato što to nisu stvari koje su jeftine, već su to stvari koje birate praktično za dugi niz godina. Takođe, dobro razmislite da li će vam peškiri stajati u okviru tih polica ili ćete imati posebne pregrade, odnosno police za peškire ili vam neće stajati u kupatilu. 

Komentari

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *