Kako pronaći najbolji ranac za laptop?

Ako se pitate koji je najbolji izbor ranca za vaš laptop, odgovor je jednostavan: onaj koji vam odgovara u svakom smislu. Ali, da bi vam odgovarao u svakom smislu koji se tiče ranca ove namene, onda je potrebno da promislite dobro o određenim njegovim karakteristikama, kako biste ga na kraju i pronašli.

Većina je suočena sa tim da se laptop često kreće zajedno sa njima, da li je to odlazak na kafu, neki poslovni ručak, kratko putovanje ili odmor, laptop je sve više deo „prtljaga“ kao mobilni telefon. Tačnije, kao što se nekada nigde nije išlo bez nekog manjeg rrokovnika i olovke, tako se danas teško odlazi bez laptopa, jer nemoguće je sve uredno uraditi i videti na mobilnom telefonu.

Ovakva pojava je uslovila i dizjaniranje posebne torbe za njegovo nošenje, jer pakovanje u običan ranac, torbu, neki ceger, mogu zaista da se završe neslavno. Postoje i torbe koje su napravljene za ovu namenu, ali je sigurno da ranac za laptop čini da se on nosi udobnije, da ima više mesta i za još neke određene stvari, te da ruke uvek budu slobodne, jer se ništa ne drži u njima, niti pridržava.

Da biste iskoristili tu njihovu odličnu stranu, onda je potrebno da odaberete kvalitetan ranac za laptop, a to je ranac koji je izdržljiv, štiti svu opremu u njemu, udoban i, naravno, lep.

Zaštitna funkcija ranca za laptop

Na prvom mestu, ranac za laptop mora da sačuva kompjuter prilikom nekih udaraca i padova. Zato je važno da ima ojačanja u vidu sunđerastih stranica, tj. anatomskih ojačanja sa svih strana, metalnih ojačanja u uglovima (što nije obavezni deo jednog ranca, već samo onih koji se koriste u uslovima gde je rizik od oštećenja veliki), kai i posebne pregrade za laptop, dodatnu opremu i neke druge stvari. Fizičko odvajanje unutar ranca čini da ne dolazi do sudaranja različitih predmeta, a ojačanja koja postoje štite laptop, kao i druge predmeta u njemu od fizičkih oštećenja i kvarova prilikom udaraca, padova i slično.

Udobnost ranca za kičmu

Već je pomenuto kako anatomska ojačanja utiču na zaštitu laptopa, ali utiču i na zaštitu zdravlja kičme. Iako danas laptopovi nisu teški, već su prilično lagani, njihovo nošenje u rancu uz ostalu opremu, koje može imati dosta, ali i rokovnike, dokumenta, knjige i još mnogo toga što se može smestiti u rancu, pravi da teret bude veći i opterećujući za kičmu ako nije pravilno raspoređen.

Anatomska poleđina ranca, široki kaiševi koji idu preko ramena, uz pomoćne koji se mogu spojiti na grudnom ili pojasnom delu tela, čine da sav teret bude jednako raspoređen, čime se ne ostvaruje štetan pritisak na kičmu. Uz to, anatomska poleđina ne dozvoljava da bilo šta udara u leđa iz ranca, čime se izbegava i neprijatan osećaj koji bi postojao kod nekoga koji nije ranac za laptop.

Na kraj, naravno, dizajn je stvar ukusa, stila i želje, ali uvek birajte materijale koji su 100% vodootporni, tako da nema ni bojazni kada se nađete negde vani, a počne kiša da pada, jer neće propustiti nijednu kap unutra.

Komentari

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *