Tri ključna saveta za odabir tuš kabine za mala kupatila

Prilikom opremanja doma ili renoviranja kupatila najvažnije je da svoj kutak za užitak, kupanje i tuširanje napravite tako da bude funkcionalan. Uzimajući u obzir činjenicu da se ovi poslovi ne izvode često veoma je važno kakvi se izbori prave. 

A posebno je važno kada je reč o malim kupatilima, gde je čitavo opremanje i uređivanje određeno veličinom prostora. 

Širok asortiman modela i velika ponuda dostupna kako na svetskom tako i na našem tržištu omogućila je da svako nađe tuš kabinu po svojoj meri. 

Saloni kupatila nude razne modele i od strane prodavaca na listu mesta možete dobiti praktične savete, ali se možete i sami uveriti u kvalitet i izgled, dizajn i oblik. Sa druge strane online ponuda omogućila je mnogim ljudima da nađu idealne komade. 

Prvo razmislite šta bi se uklopilo u dimenzije vašeg kupatila

Slobodan prostor koji je namenjen za ugradnju tuš kabine ključna je tačna od koje treba da krenete. Ta činjenica će znatno suziti potragu idelanog proizvoda u moru ponude koja je dostupna. 

Treba izbegavati preširoke i plitke modele. A sa druge strane treba obratiti pažnju na dubinu i širinu. 

Osim toga ne treba zanemariti ni sam oblik. Za manja kupatila preporuka stučnjaka je da se odaberu polukružne tuš kabine koje se mogu postaviti u ugao. 

Obratite pažnju na praktičnost i funkcionalnost

Lepa tuš kabina koja nije funkcionalna nije dobar izbor. S obzirom na današnju tehnologiju izrade i zahteve tržišta za najveći broj modela može se reći da su praktični. Ali na njihovu praktičnost i funkcionalnost ne utiče samo dizajn tuš kabine i njen oblik i dimenzije, već i kako se to sve uklapa u prostor. Pogotovo ako govorimo o malim prostorijama. 

Njihova prednost se ogleda i u jednostavnoj i brzoj montaži, koje dugoročno pružaju sigurnost. 

Mogu se naći tuš kabine sa ili bez leđa. Modeli bez leđa su klasičniji i mogu se naći u raznim dimenzijama i oblicima. Njih karakteriše direktna montaža na zid. 

Sa druge strane imamo modele sa leđima odnosno takozvane hidromasažne koje su cenovno skuplje i predstavlju modreniju verziju. 

Uzimite u obzir i asepkat održavanja

S obzirom da je reč o malom prostoru u kojem je i kretanje ograničeno ne treba zanemariti ni to kako će sprovoditi čišćenje i održavanje. A mnogi zaborave da o tome misle sve dok ne dođu u takvu situaciju. 

Za stakleni deo ključnu stvar predstavlja njegov kvalitet, ali i debljina. Posebno kada govorimo sa aspekta održavanja. S obzirom na način izrade staklo je mnogo otpornije na udarce od običnog i obično su dugotrajni. Savet stručnjaka je da za mala kupatila birate prozirno staklo koje vizulno ostavlja utisak prostranosti. Ujedno je lako i za održavanje. 

Mnogi savetuju da se čišćenje stakla koristi soda bikarbona, za dno tuš kabine da se koristi boraks, ali da se obrati pažnja i na redovno održavanje slivnika. 

Osim toga sa čim ćete i kako čistiti, veoma je važno da imate dovoljno prostora da priđete tuš kabini kako biste taj posao odradili kvalitetno. 

Komentari

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *