Tricikli za decu – igračka bez koje se ne može zamisliti detinjstvo

Kako su trotočkaši postali neizostavna igračka za dvorište svakog deteta

Prvi tricikl sa pedalama razvila su dva francuska pronalazača još 1789.godine. U početku kao prevozno sredstvo bili su namenjeni isključivo starijim osobama. Danas se u nekim zemljama u Aziji i Africi koriste teretni tricikli kao i oni za prevoz putnika, dok u razvijenim zemljama tricikli su zapravo igračka za dvorište namenjena najmlađima.

Tricikli za decu, izbor roditelja za sunčane dane

Pre samo nekoliko godina tricikli za decu su bili zapravo malo stabilnija verzija bicikala. Osmišljeni da
deci olakšaju igranje u dvorištu kao i održavanje balansa, triciklima su se deca uvek radovala.

Današnja ponuda ovih trotočkaša je zapravo mnogo više od običnog prevoznog sredstva jer je na tržištu veliki broj modela koji su nemanjeni bebama već od nepunih godinu dana.

Mame se najviše raduju modelu tricikla sa tendom i korpom za odlaganje. Naime, ovakvi tricikli su
funkcionalni poput kolica za bebe jer imaju više položaja sedišta, često je i rotirajuće,što roditeljima daje preglednost. Točkovi su sa amortizerima, a svaki deo se prilagođava uzrastu deteta te obuhvataju period od prve do pete godine života mališana, od momenta kada beba sa nekoliko meseci počinje da sedi i odrasli je guraju do onog perioda od treće godine kada bez pomoćne drške samostalno vozi tricikl.

Dodatna prednost je korpa za odlaganje stvari kojom roditelji nesmetano obavljaju svakodnevne
aktivnosti sa decom. Ima ih u više modela i desena, te za svakoga se može naći odgovarajući model.

Tricikli sa tendom – idealni za svaki parkić

Sa prvim danima proleća vožnja tricikla predstavlja svakodnevnu akciju mališana. Trogodišnjacima je ovo omiljeno prevozno sredstvo. Dovoljno stabillno bez bojazni od padanja, dete se lako odlučuje da igru u parkiću obogati vožnjom tricikla. Dodatna prednost je zaštita od jakih sunčevih zraka. Korpa za odlaganje stvari je benefit ovih modela jer flašica sa vodom kao i lopta i neka druga omiljena igračka su uvek uz mališana.

Klasični trcikl zadovoljava sve potrebe deteta

Klasični tricikli za decu su modeli koji roditelje mališana podsećaju na njihovo detinjstvo. Laki za
manevrisanje, mnogim roditeljima, pogotovo onima koji imaju svoje dvorište, ovakvi tricikli su izbor.

Naime, njihova prednost je u jednostavnosti pa samim tim i korišćenju na različitim mestima. Ovi tricikli su svuda sa detetom bilo da je u pitanju lagana šetnja u gradu, odlazak na izlet ili na duži boravak jer je skromnost modela zapravo prednost. U slučaju i da se koristi gradski prevoz, roditelj jednom rukom pomaže detetu dok drugom pridržava tricikl, te bez obzira što nema druge funkcionalnosti, kada je dete već samostalno u vožnji, klasični tricikl je pravi izbor.

Probajte i balans bike pre tricikla

Za sve one roditelje kojima je cilj da dete održava balans i uvežba dobro motoriku, balans bike je idelano rešenje. Bicikl bez pedala, izrađen od drveta, plastike ili metala često se može videte u parkiću. Ne dozvoljava opuštenost već iziskuje napor deteta koje dodatno razvija mišiće nogu. Iako podseća na bicikl i na izgled, osim pedala, drugih razlika nema, balans bicikl je značajan za održavanje ravnoteže koja je neophodna za vožnju bicikla, dok tricikl ima funkciju da dete savlada okretanje pedala i pripremi se za vožnju bicikla.

Tricikli za decu – cene na domaćem tržištu

Klasičan model tricikla ima najnižu cenu koja kreće već od 2500rsd dok za one ozbiljnije modele sa
rotirajućim sedištem i tendom namenjene deci od prve do pete godine života treba izdvojiti od deset do dvadeset hiljada dinara. Zato ne treba da čudi što su tricikli za decu najčešće izbor poklona za prvi
rođendan.

Komentari

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *