Zašto ne bi zaradili na otkupu starih automobila

            Ulicama Srbije krstari više od 1,37 miliona automobila starijih od 14 godina što se poklapa sa 2005. godinom kada je evropski standard motora za vozila euro 3 zamenjen standardom euro 4, što je 70 odsto ukupno registrovanih vozila u Srbiji u 2019. godini.

            Među automobilima koji su prvi put registrovani 2019., 42 odsto je 2005. godište i starije. Od ukupno 154.961 prvi put registrovanog vozila 66.307 su oni sa euro 3 motorom.

            Problematična registracija starijih vozila

            Velika verovatnoća je da veliki  broj ovih automobila neće uspeti da prođe tehnički pregled od Jula tekuće godine, jer  vlasnici starih automobila neće ni znati da njihovi automobili imaju problema sa izduvnim gasovima, koji su van standarda.

            Posebni problem za vlasnike starih automobila je u tome što Tehnički Pregledi ne mogu da izvrše samo proveru izduvnih gasova kao bi bili upozoreni na probleme sa motorm i izduvnim gasovima, već vrše tehnički pregled u celini. Tako da ukoliko ne prođete tehnički pregled vlasnici automobila imaće tri dana da reše problem i ponovo se pojave na tehničkom pregledu.

            Servisiranje za tri dana?!

            Pored toga, radnici na Tehničkom Pregledu nisu obavezni da vlasnicima automobila objasne šta bi trebali da poprave na autu već samo da ih obaveste da li je tehnička ispravnost vozila u skladu sa propisanim normama ili ne. Ukoliko se vlasnk automobila više ne zaintersuje u kom stanju je njegov automobil, on će znatno otežati serviserima da pronađu nedostatke koji su doveli do vanstndardnih izduvnih gasova.   

Pročitaj još: Ko otkupljuje havarisana vozila

            Mogu li se naći rezervni delovi?

            Da bi rešili problem, vlasnici starih automobila moraće da pronađu adekvatne rezervne delove. Ovo neće biti lako jer za veliki broj vozila odavno je pekinuta proizvodna originalnih rezervnih delova, tako da će vlasnici morati da se zadovolje sa onim što se nađe na lageru.

            Zašto je bolje prodati automobil agenciji za otkup polovnih automobila

            I ako se većina vlasnika, iz emotivnih razloga teško odvaja od svojih starih automobila, nadajući se da će im u jednom trenutku vratiti sjaj koja su imali kao nova! Možda je ipak potrebno da poslušaju svoj razum i dobiju adekvatnu cenu za svoje staro vozilo od agencija za otkup automobila.

            U protivnom vlasnici starih automobila ućiče u još veće gubitke,  jer uvećini slučajeva cena popravke njihovog automobila je značajno je veća od cene istog ili sličnog ali ispravnog na tržištu.  

Komentari

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *