Zlatibor – šta obići sa decom?

Šta obići sa decom na odmoru, pitanje je na koje odgovor traže mnogi roditelji i pre samog finalnog odabira destinacije. Idealna lokacija za odmor sa decom uvek je ona koja obiluje sadržajem koji može zaokupiti dečju pažnju. 

Da biste došli na ovakvu destinaciju, ne morate prelaziti granicu i daleko putovati. Omiljeni planinski centar, koji obara rekorde posećenosti, nalazi se u Srbiji i iz sezone u sezonu će vam ponuditi uvek nešto novo.

Zlatibor zbog svoje bajkovite prirode, čistog vazduha, zanimljivih aktivnosti i raznovrsnog sadržaja privlači mnogobrojne porodice sa decom.

Zato je ovo planinski centar koji roditelji najradije biraju kada sa decom idu na odmor.

S obzirom na to da je najmlađima potrebna svakodnevna fizička aktivnost, Zlatibor može ponuditi prirodu koja je idealna za boravak na otvorenom. Šume, prostrani pašnjaci, reke i jezera su savršena mesta za vožnju bicikla, šetnje i druge aktivnosti u kojima će zasigurno uživati.

Smeštaj na Zlatiboru

Zlatibor je nadaleko poznat i po kvalitetnom smeštaju i ugostiteljskim uslugama. Na raspolaganju vam je široka ponuda smeštaja, a tu su i hoteli, apartmani i vile koji su opremljeni igraonicama ili igralištima.

Ova planina se nalazi na samo nekoliko sati vožnje od velikih gradova u Srbiji i regionu, pa ne morate brinuti o dugačkim putovanjima sa decom koja umeju da budu naporna i za vas i za njih.

Vožnja kvadova, jahanje konja i zip lajn samo su neke od atrakcija za decu. Atrakcija i zabavnog sadržaja prilagođenog deci neće manjkati, a i vi im se možete pridružiti i prisetiti svog detinjstva.

Avantura za pamćenje ovde je uvek zagarantovana bez obzira na uzrast.

U nastavku ćemo vam predložiti nekoliko stvari koje biste mogli da obiđete sa decom na Zlatiboru:

Dino i Avantura park

Dino park Zlatibor je jedno od najzabavnijih mesta za decu u celoj Srbiji. U pitanju je tematski park, zabavno-edukativnog karaktera.

Ovako uređen prostor savršeno se uklopio u planinsku okolinu i Zlatiboru svetsku popularnost.

Nalazi se na samo par minuta od samog centra i vodi u potpuno drugi svet. Kao da su ušli u vremeplov, dočekaće ih dvadeset velikih drevnih stvorenja iz doba Krede i Jure koji će im kroz igru i zabavu ispričati više o sebi. Kako bi im doživljaj bio potpuniji,  realistične replike dinosaurusa se pomoću moderne tehnologije oglašavaju i pomeraju. 

Osim ovog dela, Dino park poseduje i Avantura park koji nude brojne aktivnosti. Streličarstvo, jahanje konja, poseta minijaturnom zoo vrtu, vožnja kvadova, zip lajn samo se mali deo bogatog sadržaja koji će oduševiti male pustolove.

Dino i Avantura park nude aktivnosti koje razvijaju fizičke i mentalne sposobnosti dece. Svaki element kreiran je sa velikom pažnjom kako bi bio interaktivan. Tu su i licencirani instruktori koji garantuju bezbednost i maksimalnu zabavu.

Gold gondola Zlatibor

Gold gondola Zlatibor je novi dodatak turističkoj ponudi „zlatne planine“. Postala je nosilac titule najduže panoramske gondole na celom svetu! Vazdušna trasa dugačka je devet kilometara, a gondola ima kapacitet od 600 putnika po satu i 55 kabina sa po 10 mesta.

Ukoliko se sa decom nađete u Avantura parku na novu avanturu možete samo produžiti, jer ova pustolovina počinje upravo u pomenutom parku, nedaleko od Kraljevog trga.

Mali odmor možete napraviti na Ribničkom jezeru gde se nalazi međustanica, a onda nastaviti ka visinama Tornika.

Na finalnoj destinaciji nalazi se neprikosnoven pogled na Durmitor, Taru, Jahorinu, vrhove Čigotu i Murtenicu i planinska sela.

ELPASO CITY Kaubojski grad

ELPASO će za decu a bogami i za odrasle biti najzanimljiviji izlet. Kaubojski grad je napravljen kao originalna replika jednog grada iz 19 veka na divljem zapadu. Iskusite čari pravog kaubojskog salona u kome se možete osvežiti. Na recepciji možete iznajmiti neku od soba a sam dizajn će vas potpuno oduševiti. Pored ovih nalaze se i drugi poznati objekti kao što su : banka, pošta, berbernica itd.

Elpaso City Zlatibor

Pored kaubojskog grada tu je izgradjeno i malo indijansko naselje koje se zove po čuvenom poglavici Bik koji sedi. Cena ulaznice za odrasle je 600 din a za decu stariju od 3 godine 400 din. Vredi posetiti.

Tornik

Tornik je najviši vrh Zlatibora i pravi je izazov za sve zaljubljenike u prirodu i planinarenje. Ukoliko ste mislili da je za decu ovo neosvojiv vrh, prevarili ste se. Za one mlađe i manje spremne, postoji žičara kojom se mogu popeti. 

Na vrhu je prelep vidikovac i kafić u kom uz piće možete uživati u pogledu.

Punu cenu karte plaćaju odrasli i deca starija od 12 godina, a za decu od 5 do 12 godina umanjen je iznos.

Gostilje 

Na 25 kilometara od centra Zlatibora nalazi se selo Gostilje i u njemu Gostiljski vodopad, jedna od najatraktivnijih hidroloških vrednosti ove planine.

Prostor je uređen za turističke posete, a tu su i pešačke staze sa klupicama  kao i dečije igralište. U blizini je fudbalski teren i bazen koji se puni čistom izvornom vodom. 

Na početku prilaznog puta do vodopada Gostilje nalazi se restoran uređen u etno stilu gde možete napraviti predah i sa decom uživati u slikovitom krajoliku.

Poseta vodopadu Gostilje najmlađima može biti veoma zanimljiva, naročito ako vole prirodu i avanturu.

Mogu uživati u predivnom okruženju, ali i dosta toga naučiti o biljkama i životinjama koje se nalaze u blizini vodopada. Vodopad Gostilje je jedna od „najinstagramičnijih“ lokacija na Zlatiboru tako da lepih porodičnih fotografija neće manjkati.

Ovo je samo mali deo onoga što Zlatibor čini savršenim mestom za porodični odmor. Boravak na ovoj planini će omogućiti vrhunsku zabavu vašoj deci  i odmor koji će svima ostati u lepom sećanju.

Komentari

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *