Kako bezbedno i sigurno letovati ove godine?

Letovanje 2021 – iako bi kada neko izgovori ove reči trebalo da budemo ushićeni i srećni, priznajemo da smo pomalo uplašeni. Šta će biti, neće nas valjda uskratiti za još jedno more. Nadamo se, iskreno, da se to neće dogoditi.

Prošle godine smo jedva izdržali da ne vidimo more, ali ove godine ga većina sigurno neće propustiti. Međutim, mi smo veoma optimistični i verujemo da će se neke stvari promeniti. Zato vam, ukoliko ste i vi optimistični kao mi, dajemo par saveta kako da bezbedno otputujete i vratite se zdravi, srećni, preplanuli i puni uspomena. 

Uradite test, čak iako nije obavezan

Mnoge zemlje koje imaju more i u ovom trenutku traže PCR test. Nikada ne znamo da li se situacija može promeniti i da li će letovanje 2021 makar malo ličiti na neko naše letovanje od pre nekoliko godina. Sigurno će postojati i dalje neke mere, međutim, nadamo se da će biti opuštenije. Radi vaše sigurnosti i kako biste vi bili što opušteniji, mi predlažemo da bar dan pred  putovanje uradite neku vrstu testa, a sada ih ima više i ima i  onih povoljnijih. I to predlažemo kako biste na put krenuli rasterećeniji, kako ne biste razmišljali da li možda imate virus, a da to ni ne znate i slično. Ukoliko je test negativan onda će vam biti lakše i rasterećeniji ćete krenuti na put. Ono što je takođe važno jeste da kada se vratitie se puta budete ipak u nekoj maloj vrsti izolacije ili da ponovo uradite test kako biste bili sigurni da, ukoliko ste negde zakačili virus, da nećete preneti vašim bližnjima. 

Ponašajte se odgovorno 

Svima nam je sve dosadilo, da. Međutim i dalje treba da budemo odgovorni. Dve zemlje za sada nam se čine kao najbolja opcija za letovanje 2021 – Egipat i Turska. Što je sjajno, jer smo ove dve zemlje voleli i kada je sve bilo normalno i kada smo normalno putovali. Bilo da se ove godine odlučite za Egipat ili Tursku, bitno je da budete odgovorni. U obe zemlje ići će verovatno veliki broj ljudi, jer će to možda biti čak i jedine dve egzotične destinacije gde ćemo moći na more. Bar je za sada tako. I naravno da će se u ovim zemljama očekivati priliv tursta. Zbog toga vam savetujemo da se ne opuštate previše na letovanjima. Dobra stvar kod Egipta jesu prostrani hoteli, gotovo uvek slobodni bazeni, velike plaže i slično. Tako da – uvek ćete imati priliku da se izlolujete. Teško je ne sklapati nova prijateljstva, ali bi možda i ove godine trebalo da se uzdržite od žurki i okupljanja na letovanju. 

Gde najlakše na letovanje? 

Kao što smo već spomenuli, ono što se za sada skoro pa sigurno zna i kako vidimo iz ponuda agencija, dve egzotične i prelepe destinacije na koje ćemo sigurno moći ove godine su – Turska i Egipat. Takođe, moći ćemo i u Dubai, međutim, kada je letovanje u pitanju ipak se pre odlučujemo za neku od prve dve spomenute destinacije. Agencije već sada, kada je u pitanju letovanje 2021, prave određene vrste aranžmana i menjaju ih u skladu sa aktuelnom situacijom. Koliko smo uspeli da primetimo, već sada možete nešto rezervisati, a cene su skroz pristupačne. 

Komentari

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *