Da li žene dovoljno vode računa o svojoj lepoti?

 

Često kao devojke i žene primetimo da nemamo dovoljno vremena za sebe od obaveza po kući, majčinstva, posla ili školovanja.

To ne bi trebalo da bude tako. Svakodnevno, makar i na pola sata treba da se posvetimo sebi, svom telu i licu. Evo kako sve možete da pomognete sebi da se lepše i bolje osećate. 

Odlazak u kozmetički salon

Kozmetički saloni mogu da budu skupa investicija, ali vredna. Tretmani lica, u zavisnosti od toga koji radite mogu da budu malo skuplji. Naravno, kozmetički salon ne treba da posećujete svakog dana već na sve tri nedelje ili mesec dana. Ako odvojite novac jednom mesečno za sebe, svoju lepotu i zdravlje osetićete da ste mnogo srećniji i zadovoljniji sobom. Ako ste majka i imate žensko dete čuvanjem svog tela i lica dajete primer vašoj devojčici kako da voli, poštuje i ceni sebe i svoje telo. Zato odvojite i vremena i novca jednom mesečno i očistite svoje lice i telo. 

Kućne maske za lice

Kada niste u prilici da idete u kozmetički salon onda možete da stavljate maske za lice i kod kuće. Okupajte se, očistite dobro svoje lice, uradite pilinig i stavite masku na lice. To može da bude maska koja je izjedna i ide kao papir na lice, a može da bude i maska koja se maže. Ovaj tretman traje svega 10 do 15 minuta i ne košta puno. Sigurno je da svakodnevno možete da odvojite toliko za vaše lice. Ono će vam kasnije biti zahvalno. 

Mleko za telo

Kada ste se okupali i stavili masku na lice, obrišite telo i namažite mleko na njega. Možete blago da izmasirate svoje noge i ruke. Time ćete obnoviti svoju kožu i relaksirati se. Hidratacija tela je jako bitno, a stavljanjem mleka na kožu postižete to. 

Jednom nedeljno odvojte vremena za sebe 

Neke stvari nije prekoručljivo ili nije potrebno da radite svakodnevno tako da od toga možete da napravite ritual onda kada najviše u toku nedelje imate vremena, a to je uglavnom vikendom. Stavljanje maske u kosu je jedna od tih stavki. Možete da kupite već napravljenu masku za tip kose koji je vaš ili možete da napravite masku. Na internetu ima raznih jednostavnih i jeftinih recepata za fenomenalne maske, isprobajte ih. Ako pravite maske možete svake nedelje da stavite neku drugu u kosu. Lakiranje i sređivanje noktiju, kada to radite redovno, ne traje duže od pola sata, a vi ćete se osetiti mnogo bolje i ženstvenije nakon toga. Manje prijatna obaveza može da vam bude depiliranje i čupanje nausnica i obrva. To ćete verovatno obavljati na svake dve nedelje i nije tako strašno kada je gotovo. Ako ne želite sami to da radite sa kupljenim voskom i trakicama možete da odete i u neki salon i da završite to za 15ak minuta.

Sve ovo su sitnice koje će vas učiniti srećnijom i zbog kojih ćete imati više samopouzdanja. Neke stvari kao kozmetički saloni mogu da budu skuplji, ali je sve to vredno ako se vi osećate dobro i ako čuvate svoju kožu, lice, telo i kosu. 

Komentari

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *