Krevetac i ostala oprema za bebu koji je neophodno unapred nabaviti

Ako se trenutno nalazite u fazi života da sitno brojite do porođaja ili vas do njega deli svega par meseci, nešto o čemu sigurno razmišljate jeste kupovina kreveca.

Kreveci za bebe nalaze se na samom vrhu liste kada se radi o nabavci najvažnijih stvari za bebu. Zato sve buduće mame, ali i tate treba na vreme da obezbede ovu vrstu bebi opreme kako bi svoje novorođenče spremno dočekali.
Danas na tržištu možete videti da postoji zaista širok izbor krevetaca koji opet može zavisiti od raznih faktora poput životnih navika roditelja, finansijskih mogućnosti, veličine spavaće sobe i ostalih drugih. Ono što je najvažnije u celoj priči jeste odabrati siguran i udoban krevetac koji će svakoj bebi pružiti najlepše snove.


Polovan ili nov krevetac za bebe – prednosti i nedostaci jedne i druge varijante

Neki roditelji jednostavno ne žele da bacaju novac na kupovinu novog kreveca ukoliko već imaju tu mogućnost da ga od nekog bliskog naslede. S obzirom da se radi o opremi za bebe koja će vam trebati sve do druge godine života vašeg deteta, ili nešto duže, treba da znate da je reč o nečemu što nećete koristiti na duge staze. Kako vreme brzo leti, brže nego ikad doći ćete u situaciju da iz spavaće sobe izbacujete krevetac jer vam više nije potreban. Krevetac za bebe ćete tada zameniti pravim krevetom na kojem vaš mališan može spavati sve do tinejdžerskog perioda.
Možda je upravo vaš krevetac koji ste koristili dok ste bili beba odlično očuvan? Zašto biste kupovali nov, ako je stari krevetac za bebe u funkcionalnom stanju? U ovom slučaju, dovoljno je da investirate u nov dušek i kvalitetnu posteljinu za bebe i da završite sa nabavkom ove vrste opreme.
Ukoliko prosto nemate od koga da ga nasledite, a ne želite da rizikujete sa kupovinom preko oglasa od osoba koje lično ne poznajete, tada vam opcija može biti upravo kupovina novog kreveca. Za početak, možete se i putem interneta informisati oko vrste i modela, i tek onda doneti konačnu odluku.

Klasični ili multifunkcionalni krevetac za bebe – koji odabrati?

Iz godine u godinu, sve više se povećava ponuda krevetaca. Nekada je postojao samo jedan model, pa roditelji nisu morali mnogo da se premišljaju. Danas su stvari ipak drugačije. Dovoljno je da uđete u neku veću radnju sa bebi opremom i bićete iznenađeni raznovrsnim izborom. Neki roditelji pak budu i zbunjeni jer nisu sigurni koji model će njihovoj bebi najviše odgovarati.
Ipak, treba da znate da je osnovna podela na one klasične modele kao i na one krevece koji su multifunkcionalni. Klasične krevece odlikuje to što spadaju u jednostavnu vrstu krevetaca koji podsećaju na one modele koji su se proizvodili ranijih godina. Ogradica se može prilagođavati uzrastu bebe, pa je tako možete nesmetano podizati i spuštati. Najčešće su napravljeni od drveta ili medijapana, braon ili bele boje. Isto tako, veoma su bezbedni pa roditelju ne moraju da brinu kada je sigurnost bebe u pitanju.
Kada govorimo o nešto složenijem modelu kreveca, tada mislimo na one 3 u 1 ili 5 u 1. Oni najčešće sadrže 3 ili 5 dodatnih elemenata koji se takođe mogu koristiti po potrebi.

Komentari

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *