Ručice za kuhinju – detalj koji ističe stil i prefinjenost

Jednostavnost, minimalizam i ravne površine su trendovi koji su sve više prisutni u uredjivanju enterijera, čak i u prostorijama poput kuhinje gde nije jednostavno rasporediti elemente i njihov izgled svesti na meru jednostavnosti i minimalizma.

U korak sa savremenim trendovima, dizajneri enterijera savetuju da se efekat jednostavnosti i minimalizma postigne izborom boja i materijala, a da ravne površine ostanu idealno glatke tako što će sakriti ručice za kuhinju. Medjutim,pored estetskog, postoji i funkcionalni pristup uredjivanju kuhinje, a pobornici tog uredjenja se fokusiraju na funkcionalnosti i nameni kuhinje, od stila i modernom trenda važnije im je da kuhinja služi svojoj nameni i da može lako da se čisti i održava, da uvek izgleda uredni i besprekorno čisto, da su ručke za kuhinju uvek čiste kao da su nove, da redovno menjaju detalje u kuhinji i tako joj iznova daju nov izgled, da se i redovni gosti iznenade svaki puta kad dodju u posetu. To se lako postiže zamenom okova, posebno ručica za kuhinju.

Sitnica poput ručice za kuhinju privlače pažnju u svakom domu

Mnogi se ogradjuju od minimalizma, zato što je trend jedno, a potrebe i ukusi su drugo, iz tog razloga ima naklonjenih raskošnim komadima kuhinjskog nameštaja ili prosto onih koji biraju šta je na tržištu najzastupljenije, a to je uglavnom nameštaj koji se uklapa u ukus većine. Pravilo da sitnice čine život, može da se primeni i na izbor kuhinje u kojoj sitnice kao što su ručice za kuhinju i te kako mogu da usreće i učine kuhinju lepšom. Različiti modeli ručki za kuhinju svojim izgledom mogu da obogate izgled svake kuhinje, da neobičnim oblikom i bojom privuku pažnju i isture se u prvi plan, a materijal od koga su napravljene istakne kvalitet, pa ručice za kuhinju od punog drveta stvaraju utisak da je i sam kuhinjski element od punog drveta i golicaju radoznalost koja je to vešta ruka mogla da ih stvori. Pored drvenih, danas se ručke za kuhinju prave od različitih materijala, uglavnom od mesinga, plastike, aluminijuma, pa čak i od stakla, kristala, ukrašene raznim prefinjenim detaljima poput cirkona.

Funkcionalnost ručica za kuhinju

Jedna od najvažnijih karakteristika nameštaja je funkcionalnost, to važi i za ručice za nameštaj, koje prvenstveno treba da budu lake za korišćenje, iz tog razloga je važno da se pri izboru ručke za kuhinju obrati pažnja na to da li je prilagonjena šakama ukućana, ako nije prevelika ili premala, biće najbolja. Ukoliko su veće fioke, onda se postavljaju duže ručice, neki su za to da se umesto jedne, na većim fiokama postave dve ručice, a pravilo je da se postavljaju horizontalno, dok se na kuhinjskim elementima mogu postavljati i vertikalno.

Montaža i održavanje

Montaža ručica za kuhinju je vrlo jednostavna, šraf treba da prodje kroz kuhinjski element i udje u ručicu. Od modela ručice zavisi da li se šrafi samo na jednom mestu ili na dva, duguljaste ručke za kuhinje se šrafe na dva mesta. Što se održavanja tiče, za neke je taj segment najvažniji, jednostavnije ručice se lakše i jednostavnije održavaju. Uglavnom na tržištu postoji mnogo modela, za svačiji ukus, potrebe i želje.

Komentari

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.