Saznajte zašto su trotineti za decu omiljena zabava za parkiće i roditeljima i deci

 

Trotinet nikada ne može da dosadi, te je savršen poklon za mališane starije od 18 meseci

Bilo da se kreću u naselju ili na obeleženim stazama sva deca imaju koristi od vožnje trotineta. Trotineti deci pomažu da izgrade fitnes veštine poput ravnoteže i koordinacije ruku i nogu. Deca lako manevrišu po trotoaru,  ravnim i brdovitim stazama, trotinet se pri tome lako pakuju u auto, ali i u gradski prevoz, te je ovo prevozno sredstvo za mališane obavezan izbor u najranijem detinjstvu.

 

Trotineti za decu, za razvoj motorike i pre navršene druge godine života

Razvijanje finih i grubih motoričkih veština omogućavaju deci da postanu samostalna, kreativnija i da svakodnevno uče. Činjenica je da su motoričke veštine veoma važne za dete, pa su trotineti za decu odlični za razvoj i fine i grube motorike. Moraju se prevoziti od jednog do drugog mesta, ponekad i rasklopiti. Najbitnije od svega, njima se mora uspešno manevrisati da bi se uspešno vozili. Sve ovo zahteva konstantan rad ruku i nogu dece, održavanje ravnoteže, kao i vežbanje preciznosti prilikom vožnje.

 

Vožnja trotineta pomaže u lakom savladavanju čitanja

Kako je kod nas pravilo čitanja s leva u desno, baš ove napred pomenute veštine pomažu deci da se upoznaju sa konceptom pravca. Ujedno, deca, pored toga što moraju da drže knjige i listaju stranice, moraju da drže olovku i pišu, a sve ove razvijene veštine im u tome i pomažu. Dok peru zubiće, vezuju pertle, ili kopčaju dugme, stručnjaci smatraju da su im veštine sticanja fine motorike u tome od velike pomoći.

 

Vožnjom trotineta deca stiču samopouzdanje

Deci je obično potrebno malo vremena da nauče da voze trotinet te zahvaljujući tome stiču samopouzdanje i za savladavanje drugih veština. Još jedna prednost je što se uče pravilima ponašanja u saobraćaju, kao i neophodnoj zaštiti prilikom vožnje.

 

Zabavna vožnja kojoj se ne može odoleti

Deca uživaju u vožnji koju omogućava trotinet zahvaljujući slobodi  pokreta. Ujedno, kako generalno ne vole da pešače, lakše je da se kreću uz vožnju trotineta, što i roditeljima olakšava izalazak. Ujedno, sa drugarima mogu da se takmiče, a mogu im i odrasli zadavati ciljeve, što će im ih učiniti srećnim a samim tim nakon aktivnog dana i dovoljno umornim da utonu u san.

Ako imamo na umu da deca minimum tri sata dnevno treba da budu fizički aktivna, već od momenta kada prohodaju, njihovi prvi sportski koraci mogu baš biti vožnja trotinetom. Fizička aktivnost značajna je za celokupno zdravlje dece, fizičku spremnost, ali i težinu. S obzirom na činjenicu da je sve više gojazne dece, trotinet pomaže u razvoju zdrave dece i trošenje unešenih kalorija. Zato deca od najranijeg uzrasta treba da uče da budu fizički aktivna i da sate pored tv-a zamene satima u igri. Trotinet za decu će sigurno u najranijem detinjstvu biti njihov izbor.

Komentari

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *