Uz dobar prenosivi krevetac nema glavobolje

 

Da li često putujete sa decom? Ili su vam vikend ture sa detetom do vaših roditelja i prijatelje postale nova normala? Kada dođu deca, sva putovanja, pa čak i ona najjednostavnija postaju komplikovanija. Potrebno vam je mnogo više stvari, mnogo više strpljenja, a kako glavobolja ne bi postala sastavni deo vašega puta, potrebna vam je i adekvatna oprema za spavanje i igru deteta. 

Prenosivi krevetac kao najbolje rešenje za put

Ako na vašem odredištu već nemate krevetac u kojem će beba moći da spava, moraćete da donesete svoj, otuda i čudesan izum koji se zove prenosivi krevetac!

Kao i sve, prenosivi krevecu dolaze u različitim stilovima, brendovima i sa različitim cenama. Šta će vam trebati zavisi od toga koliko putujete i od vrste mesta u koja putujete. Na primer, ako provodite puno vremena na kampovanju, možda će vam trebati različit prenosivi krevetac nego za, recimo, boravak kod baka i deka. Srećom, većina hotela poseduje prenosive krevece koje možete dobiti na zahtev.

Danas na tržištu postoje dve glavne vrste prenosivih kreveca. Prvi su oni koji se ponose time što su super lagani i kompaktni. Drugi su standardniji, tradicionalni, čvrsti prenosivi kreveci. Obe imaju svoje prednosti i nedostatke i pogodnije su za različite vrste korišćenja. Pogledajmo glavne razlike i prednosti oba:

 

Prednosti laganog prenosivog kreveca

Najbolja upotreba ove vrste kreveca bila bi ona za kratke boravke u dvorištu ili ako se uputite do prijatelja na roštilj tokom letnje noći i želite da tamo uspavljujete bebu. Ova vrsta kreveca zgodna je i za kampovanje i planinarenje jer je veoma lagana, a opet dovoljno kompaktna da može da posluži bebi. 

 

Standardniji čvrsti kreveci

Ova vrsta prenosivih kreveca je takođe sjajna ako ćete je koristiti redovno i možda će biti postavljena – možda u kući kod baba i deda ili u kući dadilje kod koje će bebe ili mališani spavati češće. Ovi kreveci će omogućicti vašem detetu dobar san u lepom i udobnom krevetu sa kojim su već dobro upoznati.

 

Par stvari koje bi trebalo da imate na umu pre nabavke

Evo koje su to stavke na koje bi trebalo da obratite pažnju pre nego što nabavite svoj prenosivi krevetac: 

Koristite samo čvrsti, tanki, dobro uglađeni dušek koji se isporučuje sa prenosivim  krevecem. Nikada nemojte da dodajete drugi dušek ili dodatne podloge ispod dušeka ili preko njega, koji su posebno dizajnirani za prenosivi krevetac, jer beba može da se zarobi licem prema dole u razmaku između dušeka i stranica.

Ako prihvatate korišćeni prenosivi krevetac, potražite nalepnicu ili oznaku na kojoj piše da je isti u skladu sa obaveznim standardom; nikada ne stavljajte bebu u krevecu ili prenosivom krevecu koji nije potpuno ispravan. 

Nošenje i habanje kreveca može da izloži bebu opasnostima. Koristite samo prenosivi krevetac kojem je mreža netaknuta i koji nema razbijenih i oštećenih delova. Osigurajte da je postolje ravno i redovno proveravajte da li ima oštećenja na podlozi.

Ne koristite posteljinu koja je izložena elastičnosti jer to predstavlja opasnost od davljenja za bebu.

Ne koristite prenosivi krevetac ako vaše dete teži više od 15 kg (ili proverite uputstva i naznake o nosivosti vašeg određenog modela).

 

Komentari

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *