Kada treba posetiti Beograd

Beograd je jedan od gradova koji je poslednjih godina veoma posećen od strane turista. Kada ste u prilici, provedite jedan vikend u gradu, posetite znamenitosti i muzeje, a na kraju dana izađite u neki lokal, i doživite nezaboravne trenutke. Beograd je mesto u kom se prepliću tradicija i moderno. Na svakom koraku možete naići na neku znamenitost, i sve to čini šarm ovog grada, koji osvoji svakog ko ga poseti. A malo je takvih gradova u svetu, onih koji imaju dušu, i koji u bilo koje doba dana pružaju utočište svakome.

Kako pisati o prestonici a ne pomenuti srce grada, Knez Mihailovu ulicu. Ta ulica je najpoznatije mesto u gradu, mesto susreta, ali i mesto rastanka. U njoj se nalaze mnoge zgrade, koje su od velikog istorijskog značaja za celu zemlju. Vedrina i šarenolikost uličnih svirača, prodavaca, mnoštvo butika, kao i kafića i restorana, jesu atrakcije koje svakako vredi videti dok ste u ovom gradu. Blizu su i Kalemegdan, kao i Trg republike, a to svakako ne treba da propustite kada ste u prilici. Ovaj grad je lep tokom cele godine, pa ga posetite kad god možete, jer vas čeka pravo uživanje u svemu što nudi.

Pluća u centru grada

Možemo sa sigurnošću reći da je Botanička bašta Jevremovac zelena oaza grada, i ubraja se među najlepša mesta u čitavoj zemlji. U najstarijoj botaničkoj bašti u zemlji, izgrađenoj još 1874. čuva se veliki broj retkih biljnih vrsta. Iako se nalazi gotovo u centru grada, ovaj prostor je ispunjen drvećem, pa je samo mesto izolovano od gradske vreve. U kompleksu bašte nalazi se Japanski vrt, Institut za botaniku, kao i prelepa staklena bašta. Prilikom posete možete kupiti neku od sadnica biljaka, koja će ukrasiti vaš dom ili dvorište.

Splav Tag je pravo mesto za sve koji imaju mladalački duh

Ako ste nakon obilaska grada raspoloženi za večernji izlazak to može biti neki splav, restoran u kome ćete imati mirnije veče uz večeru i možda neku živu svirku, ili kafana. Za sve koji žele da osete čari noćnog života, splav Tag je odličan izbor. Ovo mesto je veoma popularno zbog svoje atmosfere, koja se dugo prepričava. Kako je velika zainteresovanost za izlazak na ovo mesto, uvedene su obavezne rezervacije mesta. Pa ukoliko planirate posetu ovom splavu, svoja mesta rezervišite unapred, i uživajte maksimalno. Ambijent Tag-a koji mami goste i nudi im prijatnu atmosferu, samo su neki od razloga da se odlučite upravo za ovaj splav. Splav Tag i doček Nove 2024-te godine u Beogradu svakako idu u paru, jer ćete to iskustvo pamtiti zauvek.

Novogodišnji praznici i njihova čarolija za doček Nove 2024. godine

Kako se bliži vreme dočeka Nove godine 2024. Beograd sigurno svrstavamo u atraktivnija mesta za proslavu. Zimski praznici su pravo vreme za posetu prestonici, jer tada grad oblači svoje najlepše boje, i nudi neku posebnu energiju. Svi gradovi već uveliko imaju ponudu za doček Nove godine 2024. Beograd je među njima i nudi samo najbolje. Bez obzira gde ste rešili da otputujete i dočekate narednu godinu, sigurno će se ovaj grad potruditi da bude najbolji domaćin, koji nikoga neće razočarati.

Komentari

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *