5 razloga da nabavite fritezu na vruć vazduh

Ovi inovativni uređaji postaju sve popularniji u domaćinstvima širom sveta. 

Friteze na vruć vazduh su odlične za sve one koji žele da pripremaju hranu na zdraviji način, a da pritom ne žrtvuju ukus i teksturu koja se inače dobijaju standardnim prženjem. Ukoliko još uvek niste razmišljali o nabavci ovakvog uređaja, evo pet razloga zbog kojih bi mogli da se predomislite. 

1. Friteze na vruć vazduh su zdravija opcija za pripremu hrane

Jedan od glavnih razloga zašto ljudi prelaze na friteze na vruć vazduh sastoji se u činjenici da one nude mogućnost zdravije pripreme hrane. One koriste minimalnu količinu ulja, a postoji mogućnost da se ulje i ne koriste uopšte. Na taj način postiže se značajno smanjenje unosa kalorija i masti kroz obroke, što je posebno korisno za one koji paze na svoju ishranu ili/i one koji žele da izgube kilograme. 

Standardnim prženjem na puno ulja jela dobijaju na stotine dodatnih kalorija, dok friteza na vruć vazduh omogućava da se pripremi hrana sa znatno manje masti koja je podjednako ukusna. 

Na ovaj način, između ostalog, postiže se i očuvanje hranljivih materija u namirnicama. Prženjem sa minimalnom količinom ulja ili bez ulja uopšte hrana se manje obrađuje termički čime se očuvavaju vitamini, minerali i drugi korisni nutrijenti. 

Obroci pripremljeni na taj način postaju ne samo ukusniji, već i nutritivno bogatiji.

2. Brza i jednostavna priprema

Friteze na vruć vazduh su poznate po svojoj jednostavnosti korišćenja, ali i po tome što značajno skraćuju vreme kuvanja. Većina modela dolazi sa unapred podešenim programima za različite vrste hrane, kao što su piletina, riba, povrće ili pomfrit. To znači da je za pripremu potrebno samo da se odabere odgovarajući program i da se pritisne dugme. Ovi unapred podešeni programi eliminišu potrebu za konstantnim nadzorom i podešavanjem što znači da ne morate da brinete dok se hrana priprema da li će jelo biti previše ili premalo ispečeno. 

Jedna od ključnih prednosti ovih uređaja jeste njihova sposobnost da brzo postignu idealnu temperaturu za spremanje. Ove friteze se zagrevaju mnogo brže od klasične rerne, što omogućava da se jela spreme dosta brže. Dok klasičnoj rerni može biti potrebno i do 10-15 minuta da dostigne željenu temperaturu, ovi uređaji istu temperaturu mogu da postignu za samo nekoliko minuta. 

Pored toga, mnogi uređaji dolaze sa dodatnim funkcijama kao što su tajmeri, opcije za održavanje toplote i automatsko isključivanje nakon završetka kuvanja. Ove funkcije pružaju dodatnu sigurnost i veoma su praktične. 

3. Svestranost u pripremi jela

Bilo da li vam se jedu hrskavi krompirići, sočna piletina ili neki slatkiš, ovaj aparat može da pripremi sve što zamislite.

Jedna od najvećih prednosti ovih friteza je njihova svestranost. Pored programa za prženje, u njima je moguće i peći i grilovati hranu. Imate mogućnost da pripremite raznovrsna jela, uključujući povrće, meso, ribu, ali i dezerte kao što su kolači ili mafini. 

Možete da eksperimentišete sa novim receptima i da otkrijete nove načine za pripremu vaših omiljenih jela. 

4. Energetska efikasnost

Korišćenje sistema za prženje bez ulja je energetski efikasno i troši manje struje u poređenju sa običnim  fritezama i rernama. Brže postizanje željene temperature znači kraće vreme kuvanja i manju potrošnju električne energije. Ova efikasnost ne samo da smanjuje račune za struju, već je i ekološki prihvatljivija opcija jer smanjuje ukupnu potrošnju energije. U današnje vreme, kada je energetska efikasnost sve važnija, ovakav uređaj predstavlja odličan izbor za ekološki svesne potrošače.

5. Lako održavanje i čišćenje

Održavanje ovih aparata je jednostavno i brzo. Većina modela ima odvojive delove koji se mogu prati u mašini za sudove, što značajno olakšava čišćenje. Nelepljiva površina unutrašnjosti sprečava da se hrana lepi, što dodatno pojednostavljuje čišćenje nakon upotrebe. Manje nereda i masnoće u kuhinji znači manje vremena provedenog na čišćenju, a više vremena za uživanje u ukusnim obrocima.

Kupovinom ovog aparata značajno se unapređuje sistem kuvanja.

Sa jedne strane dobijate uređaj za brzu i jednostavnu pripremu obroka koji značajno olakšava svakodnevniciu jer vam štedi vreme koje biste inače proveli u kuhinji i omogućava vam da se posvetite drugim aktivnostima.

Pored toga, vaši obroci če biti zdraviji, moći ćete da više eksperimentišete sa receptima, a da opet ne gubite previše vremena na čišćenje i održavanje.

Jednostavno rečeno ovaj uređaj predstavlja izuzetno korisno ulaganje za svako domaćinstvo. Razmislite o nabavci friteze na vruć vazduh i uživajte u ukusnim, zdravim obrocima bez komplikacija.

Komentari

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *