Odmor za dušu i telo – raspored nameštaja po feng shuiu

Na različite načine pokušavate da se odmorite i relaksirate, ali vam ne pomaže? Koliko ste puta legli na vreme, a ujutru niste mogli da ustanete, jer se niste odmorili? Mnogi smatraju da je najvažnije rasporediti nameštaj po principima koje zagovara feng šui, ali ima i onih koji tvrde da je neophodno drugačije organizovati sam prostor.
Ukoliko se već odlučite za promenu, onda najpre proverite šta je to što vam je najslabija karika u stanu. Da li ćete menjati nameštaj ili je vreme da stara pvc stolarija ustupi mesto novoj ili ćete samo promeniti raspored nameštaja. U svakom slučaju, najpovoljnije je da se odlučite da promenite raspored nameštaja, jer pvc stolarija zahteva i vreme i novac, ali i majstore, baš kao što je to slučaj i sa donošenjem novog nameštaja u dom. Krenite od najjednostavnijeg načina, pa ako to ne pomogne, onda krupne promene moraju da se dese.

Raspored nameštaja po feng šui praksi

Feng šui praksa nastala je u Kini još pre tri milenijuma. Naime, tada su Kinezi osmislili način raspoređivanja nameštaja u stanu tako da se uspostavi ravnoteža i pravilan protok energije u stanu. Upravo ova praksa treba da odgovori na pitanja kako pravilino urediti dom, gde se najpre postavljaju sto i stolice, na koju stranu treba okrenuti krevet, a gde ubaciti fotelju. Uopšte nije važno da li je u vašem stanu aluminijum drvo stolarija ili pvc stolarija, da li imate leminat ili pločice i da li je stan okrečen u belo ili žuto, koliko je po feng šuiu važno kako napraviti skladnu celinu prilikom ubacivanja nameštaja u svoj dom.
Kinezi smatraju da sve ima neku svoju posledicu i da jedan potez direktno utiče na drug ii za početak najvažniji je raspored nameštaja. Zatim sledi sama boja enterijera, pa tek onda boja vaše rasvete. Pozitivna energija ključna, tako da bi trebalo uklopiti i raspored nameštaja i boje da biste po feng šuiu dobili idealno mesto za život koje odiše pozitivnom energijom i daje vam volju i elan da uspešno izvršavate radne zadatke.

Feng šui i spavaća soba

Dok je većini najvažnija prostorija u stanu dnevni boravak, jer ona okuplja porodicu, prijatelje i rodbinu na jednom mestu, svi dobro znamo da je spavaća soba sinonim za odmor. Ako niste znali, svaki čovek provede trećinu života u spavaćoj sobi. Zato bi trebalo svoju spavaću sobu pravilno namestiti kako bi odisala pozitivnom energijom i kako biste se osećali prijatno i relaksirano u njoj. A kako drugačije nameštaj rasporediti, nego po feng šuiu.

S obzirom na to da je krevet u direktnoj vezi sa čovekom, onda ga treba postaviti bliže prozoru. Međutim, ukoliko vam pvc stolarija baš ne dihtuje najbolje, svakako obratite pažnju na udaljenost kreveta od prozora i neka stara pvc stolarija bude zamenjena novom. Važno je napomenuti da krevet treba da bude bliže prozoru nego vratima. S obe strane kreveta bi trebalo da budu noćni stočići i lampe, a pošto je važan balans, imajte na umu da sve ovo nema svrhu ukoliko nemate adekvatan dušek. Najčešće se ispod kreveta odlažu nepotrebne stvari, čuvaju se torbe ili posteljine, jer nekako treba uštedeti prostor, ali svakako prema mišljenjima zagovornika feg šuia, ispod kreveta ne bi trebalo da bude ništa kako bi energija mogla slobodno da protiče. U svakom slučaju, važno je da se u sopstvenom životnom prostoru prijatno osećate, čak i ako ne poštujete savete feng šui stručnjaka.

Komentari

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *