Definišite svoj lični stil: Pravila odevanja za savršen trendi look

image1

Trendi luk je nešto što se menja iz sezone u sezonu i iz meseca u mesec. Ponekad je teško ispratiti sve te nove trendove, boje, teksture, materijale i krojeve koje nam diktiraju globalni modni influenseri ili dizajneri na modnim pistama širom sveta. Osim trendova koje nameću ljudi iz modne industrije, poslednjih decenija postaje sve popularniji i ulični stil, pa se tako trendovi stvaraju i šire i odozdo na gore i nekada ih stvaramo i sami. Interesantan autfit fotografisan i postavljen na neku od društvenih mreža može da napravi pometnju u modnom svetu, i zato u kreiranju trendova sve veću ulogu imaju i lični stilovi. Najvažnije je napraviti savršen balans u praćenju trendova i praćenju svojih ličnih modnih osećaja. Evo kako postići to da ujedno izgledamo jedinstveno, ali i da budemo u trendu.

Baza garderobera

Pre nego što posegnemo za trendi komadima, ukoliko nam je stalo do toga da gradimo i negujemo svoj stil, moramo imati izgrađen garderober koji sadrži bazične odevne komade od kojih zavisi svaka kombinacija i koje možemo ukrašavati trendovima. Ovi bazični komadi su ti koji su osnova svakog autfita i postoje uvreženi stavovi šta je to što svako treba da ima u svom garderoberu. U njih spadaju legendarna mala crna haljina, kvalitetan blejzer, bela košulja, udobne cipele, poslovne pantalone, dobar džins, bela majica, vuneni džemper (rolka) i suknja jednostavnog kroja. Kada imamo sve ovo, imamo bazu na kojoj možemo da gradimo stil.image2

Komadi kojima dajemo lični pečat 

Kada osiguramo da je naš ormar pokriven bazičnim i klasičnim komadima, koji su uvek u trendu, možemo se pozabaviti davanjem ličnog pečata našim odevnim kombinacijama. Odabir palete boja koju nosimo često može biti naš zaštitini znak. Slično je i sa odabirom krojeva. Ipak, printovi su najlakši način da pošaljemo poruku i kažemo nešto o sebi kroz odeću. Štampanje majica je trend prisutan već decenijama i toliko je popularan da mnogi modni eksperti smatraju da je postao sastavni deo bazičnog garderobera.

Trendovi

Kada su u pitanju trendovi, iako možemo misliti da su oni u koliziji sa gradnjom ličnog stila, uopšte ne mora da bude tako. Oni su sjajan način da osvežavamo svoj garderober i dajemo mu dozu novih boja, printova i krojeva. Ono što je sjajno kod trendova jeste da su ciklični, što znači da se uvek posle nekog vremena vraćaju. Zato je bitno pametno ih birati, kupovati samo dobro iskrojene komade odličnog kvaliteta, i ne bacati odeću kada izađe iz trenda,već sačekati da se vrati njen trenutak. Ponekad trendi komad možemo pronaći i u ormaru svoje bake – baš zbog tendencije trendova da se vrate i posle nekoliko decenija.image3

Modna pravila

Buntovnici bi rekli da su pravila tu da bismo ih kršili i iako ova fraza nije baš uvek primenjiva u životu, kada je u pitanju moda, kršenje pravila često nas može dovesti do interesantnijeg izgleda. Jedan takav primer je odluka da na sasvim elegantnu haljinu ponesemo patike, čime je stvaramo nosivom i u manje svečanim prilikama. Dugo je bilo uvreženo pravilo i da ne smemo mešati mornarsko plavu boju sa crnom, ili srebro sa zlatom, i do sada su ga mnogi uspešno prekršili. Ipak, jedno modno pravilo primenjivo je gotovo uvek, a ono je – jednostavno – budite odmereni. Ne preterujte sa bojama, printovima ali ni sa praćenjem trendova. Slušajte svoje instinkte i ukus pre nego što po svaku cenu pokušate da ponesete nešto na sebi.

 

Trendovi nisu tu da ih slepo pratimo, već da obogate našu mogućnost izbora, upute nas u neke nove teksture, palete boja i inovativne krojeve, te prekinu monotoniju naših svakodnevnih odevnih kombinacija. Oni boje celu jednu epohu i sasvim je u redu nekada im se prepustiti, dokle god ostajemo dosledni sopstvenom stilu i odeću biramo po principu stavljanja kvaliteta iznad kvantiteta.

Komentari

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *