Evo saveta gde možete ići na more ukoliko se granice otvore – Od Sofije do crnomorskih gradova

Novčana kriza, pandemija virusom Kovid 19, zatvorene granice i karantin možda čine da odustanete ove godine od savršenog letnjeg odmora. Ponekad planovi nisu u potpunosti uspešni, a za putovanja možete biti sprečeni. Ipak, ne trebate unapred otkazati vaše snove za zabavom, morskim talasima i atrakcijama. 

Ukoliko se otvore granice, a karantin bude otkazan – možete poći na svoj odmor. Postoji mnoštvo jeftinih destinacija prilagođenih današnjem standardu, a pritom za svačiji ukus. Krstarenje, peščane plaže, izlete i ugodne temperature možete pronaći u Bugarskoj. 

Sofija i njena okolina – putovanje za svačiji džep

Bugarska kao zemlja odmarališta, prirodnih parkova, kulturnih spomenika, fantastične kuhinje, gostoljubivosti i zabave biće pun pogodak za vas. Tu postoje razni srednjovekovni dvorci, manastiri i džamije, impresivni pejzaži, rimski stadion, svetilišta i čisto more. 

Posebnu pažnju privlači Sofija u čijoj blizini se može posetiti manastir Rila u kojem mnogi pronalaze utehu. Ovaj manastir poznat je po čudotvornoj ikoni Bogorodice, neverovatnim freskama, ali i moštima Jovana Rilskog koje se čuvaju upravo u njemu. Svakako mesto vredno pažnje. Zatim, kao izvanredna turistička atrakcija monumentalne strukture jeste i Aja Sofija. Ova katedrala izgrađena je u dalekoj prošlosti, prvobitno kao crkva, a zatim kao luksuzna džamija. Istraživanje Bugarskog grada Sofije prepunog katakombi, muzeja, drevnih ruševina, spomenika i katedrala kulturno-istorijskog značaja ostaviće vas bez daha. U Sofiji i njenoj okolini možete otkriti čitavu srž istorije. Antički amfiteatar, podzemne prolaze i lavirinte u Plovdivu. Romantičnu dolinu ruža u Kazalnaku, pa sve do izvanrednih odmarališta Zlatni pesak, Sunčani breg i Burgas. 

Opustite se na plažama Crnog mora

Opuštanje na plažama Crnog Mora učiniće da zaboravite sav užas koji je sa sobom pandemija donela. Živopisna poluostrva i ribarska naselja smatraju se izuzetno lepim mestima koja se mogu takmičiti sa najlepšim plažama Grčke. Crno more kao grandiozni adut Bugarske, interesantne flore i faune, privlači turiste širom sveta. Iako je salinitet ispod proseka u odnosu na ostala mora – draži koje možete iskusiti su prvoklasne. Niske cene hrane i pića, a zabava iznad svakog proseka. No kako, iz Srbije, uopšte doći do Sofije i Crnog Mora?

Beograd Sofija prevoz – vaš način ka elitnoj destinaciji

S obzirom na aktuelnu situaciju, trebate razmišljati kako doći do Sofije jeftije, pogodnije i brže. Mnogi se odlučuju na putovanje avionom iz Beograda, zatim, automobilom i vozom što može biti veoma zgodnija, a pritom povoljnija opcija. Međutim, najsigurniji i najpovoljniji način putovanja jeste kombi prevozom. Ukoliko potražite na googlu „Beograd Sofija prevoz“, možete uočiti da vam vozni tim stoji na raspolaganju sa svojim modernizovanim vozilima. Dostupno je svakodnevno putovanje turista na relaciji Beograd Sofija. Prevoz klimatizovanim kombijem možete rezervisati putem web sajta ili Call centra, i biti sigurni da ćete dobiti uslugu prikladnu vašem džepu. Udobna sedišta rešiće vas nepotrebnog umora i pomoći vam da do elitne destinacije nakon zamornog putovanja dođete što svežiji. Jedna od pouzdanih firmi koja se bavi oranizacijom prevoza do svih želejnih destinacija jeste kombi prevoz Pexon Team iz Beograda.

Iz Sofije do mora možete doći zahvaljujući fantastičnoj Bugarskoj železnici, zatim, uz pomoć jednosmernog leta avionom što će vas koštati otprilike 100 evra, ili autobusom koji je najjeftiniji oblik prevoza. Autobusi iz Sofije do crnomorskih gradova mogu vam pomoći da imate jeftin i dugoočekivani odmor. S turističke tačke posmatranja, Bugarska sa svojim atrakcijama poput je komadića raja koji vam u ovim teškim vremenima može olakšati život. 

Komentari

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *