Novi Sad, grad idealan za život

Novi Sad će vam pružiti miran, udoban, ali i ispunjen život. Mnogim ja privlačan upravo zbog toga, jer pruža mogućnosti velikog grada, ali i ušuškanost manjeg mesta. Gužve su znatno manje, nego u Beogradu, pa na mnoge lokacije možete stići i peške, što priznaćete zvuči veoma primamljivo. Cene po kvadratu pristupačnije nego u prestonici.

Prodaja i izdavanje stanova, Novi Sad stavlja na vrh liste najtraženijih

Cena po kvadratu u glavnom gradu Vojvodine kreće se između 850 do 1700 evra po kvadratu. U Novom sadu su prema nekim istraživanjima najtraženije manji stanovi, pa za oko 40.000evra može se kupiti garsonjera u bilo kom delu grada, a negde je moguće kupiti i jednoiposoban stan. Naravno, najjeftinija je stara gradnja, koje najviše ima u centru grada. Ali, tu treba obazrivo računati na dodatna ulaganja. Kao i svuda, lokacija diktira cenu. Najtraženiji delovi grada su Limani, Grbavica, okolina Železničke stanice, Podbara, Betanija. Mnogi se odlučuju za Novi Sad, jer imaju utisak da im je sve dostupnije, nego što je to slučaj u Beogradu. Saobraćajne gužve su podnošljivije, a užurbanost ovog grada vas ne melje. Kada u pretraživač unesete „izdavanje stanova Novi Sad“, videćete da je ponuda zaista velika. Za stan od oko 50 kvadrata treba izdvojiti oko 250 evra, dok garsonjeru možete naći za oko 130 evra. 

Široki bulevari za jednostavno snalaženje

Novi Sad je prepun ulica sečenih pod pravim uglom i uredno označenih naziva. Sa svojih 16 bulevara, ovaj grad je kao stvoren za šetnju i jednostavno završavanje dnevnih obaveza. Staza za bicikliste ima dovoljno, pa se sve čini mnogo jednostavnijim i bržim. Taksi prevoz je jeftin, pa vam auto i nije preko potreban. Za 500 dinara se možete provozati kroz ceo Novi Sad. Potreba za gradskim prevozom je manja, i na mnoge lokacije stižete pešice. Što zvuči neverovatno za jedan veliki grad. Taj spoj velikog grada i vojvođanske ravnice čini Novi Sad posebnim.

Zašto svi vole Novi Sad

Novi Sad pruža mnogo, i priliku za posao, i obrazovanje, a i kvalitetne kulturne sadržaje. Upravo zbog tih karakteristika mnogi se odlučuju na kupovinu nekretnine u ovom gradu. Neretko se dešava da se i Beograđani, zasićeni gužvom i užurbanošću, odluče na kupovinu stana u vojvođanskoj prestonici. Novi Sad predstavlja školski, naučni, kulturni centar. Univerzitet u ovom gradu nudi zavidan broj fakulteta. Domaćin je mnogih privrednih, kulturnih i sportskih manifestacija. Grad leži na obali reke Dunav, a blizu je i Fruška Gora, veliki nacionalni park. Petrovaradinska tvrđava ne samo da ulepšava jedan deo grada, već pruža i poseban doživljaj kroz šetnje. Novi sad zaist ima sve što treba da ima jedan veliki grad i možemo slobodno reći da je to jedna posebna metropola. Kada tome dodamo mentalitet Novosađana koji su tihi, odmereni i prijatni, onda i ne čudi zašto mnogi žele da im budu komšije. 

U poslednje vreme primetna je češća selidba u Novi Sad, nego u Beograd. Život je mirniji, jednostavnij i lepši. Mešavina grada i usporenosti je očigledno ono što je svima potrebnije i daje neku posebnu energiju i privlačnost.

Komentari

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *