Otkup zlata – sve što ste ikada želeli da znate

Čini se da je otkup zlata i dalje pomalo tabu tema na našim prostorima iako je ova „aktivnost“ široko rasprostranjena u našoj zemlji, a mnogi gradovi imaju čak i više lokala u kojima se bave otkupom ovog plemenitog metala. Bilo kako bilo, otkup zlata ne bi trebalo da izaziva sramotu, jer ne znači ništa loše. Naravno, uvek postoje slučajevi koji na ovaj način preživljavaju finansijski naporan mesec i zbog toga ih je sramota, ali ima i onih koji jednostavno žele da zarade na starim stvarima koje im više nisu potrebne. Koji god da je vaš razlog, otkup zlata je sasvim u redu.

Ukoliko ste razmišljali o ovoj opciji kako biste brzo zaradili dodatni novac, sakupili smo nekoliko najčešćih pitanja i dilema i dali vam odgovore na njih kako biste što pre postali sigurni u svoju odluku.

Gde se vrši otkup zlata?

Kao što smo već na početku napomenuli, otkup zlata se vrši širom Srbije, a samo u Beogradu imate mnogo lokacija na kojima možete da prodate svoje zlatne komade. U svakom mestu postoji makar jedna „menjačnica“, a svaka od njih garantuje povoljnost. Osim toga, važno je napomenuti da mnogi lokali za otkup zlata rade 00-24h te vam je ova usluga dostupna svakog dana, u bilo koje doba dana ili noći.

Da li se procena plaća?

Merenje i procena zlatnih komada se vrši na licu mesta, brzo i lako. Neki lokali koji se bave otkupom zlata imaju i mogućnost telefonske procene, odnosno, u svako doba dana možete da pozovete i potpuno besplatno dobijete procenu vrednosti svog zlatnog nakita ili drugih predmeta. Važan podatak je i taj da na sajtovima pojedinih lokala možete i sami da izračunate koju sumu novca možete da dobijete za svoje zlatne komade, čisto da okvirno znate šta možete da očekujete. Saznajte više o tome na ovom linku.

Koliko možete da zaradite?

Cenovnici za otkup zlata se mogu pronaći online, pa u svakom trenutku možete da izračunate koliko možete da zaradite. Okvirno, otkupne cene zavise od broja karata i čistoće, a kreću se od 1100 dinara po gramu osmokaratnog zlata čistoće 33,30%, pa sve do 3600 dinara po gramu za 24 karata 99,99% finoće. S tim u vezi, vredniji komadi zlata vam svakako mogu doneti dobru svotu novca.

Da li će neko saznati?

Otkup zlata je aktivnost koju mnogi i dalje kriju, čak i u situacijama kada su razlozi za to krajnje časni! Ipak, nema mesta za brigu jer se otkup zlata vrši sigurno i diskretno, odnosno, sigurno nećete biti u problemu ili neprijatnoj situaciji kada poželite da zaradite novac na ovaj način. Procena kvaliteta zlatnih komada, njihovo merenje i isplata gotovine, kao što smo već istakli, vrši se odmah, na licu mesta, uz stručnost i diskreciju te ćete odjednom moći da završite celokupan proces po najboljim uslovima.

Na kraju, iako nema razloga za bilo kakvu brigu kada je otkup zlata u pitanju, ako vas i dalje muče neka pitanja, najbolje je da se obratite osobi od poverenja koja je već imala sličnih iskustava i koja vas može posavetovati i uputiti na pravo mesto.

Komentari

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *