Spremni za doček 2019. u Beogradu

Nova godina u Beogradu često započne i mnogo ranije nego što bi trebalo. Sva euforija koja je prirodna za 31. decembar, nakuplja se tokom čitavog meseca, kada Beograđani svuda čudesno žure ne bi li stigli da obave svoje zadatke i pored svog posla koji rade.

Često smo na ulicama Beograda izloženi velikom saobraćajnom ali i pešačkom prometu. Svaki vozač želi da stigne do određene destinacije na brz i lak način, iako je u  Beogradu to teško i kada ne vlada praznična atmosfera. Međutim, kada je reč o dočeku Nove godine u Beogradu 2019, sve postaje tesnije nego ikada.

Tradicionalni turisti u Beogradu za doček nove godine

Pored sve gužve na ulicama, mostovima, u gradu i šoping centrima, izloženi smo brojnim svetlećim izlozima, akcijama, sniženjima, štandovima, koji prosto mame da im priđemo, ugledamo neku sitnicu i potrošimo novac koji smo štedeli. Da, decemabr je definitivno najveći mesec potrošnje posebno ako živite u Beogradu.

Beograd za Novu godinu postane prava evropska metropola, koja mami posetioce kako iz Srbije tako i drugih zemalja. Tu su pored naših komšija uvek dobrodošli Bugari, Makedonci, Englezi, Švajcarci, Slovenci, Rusi, Kinezi i mnogi drugi.  Jednostavno Beograđani imaju mogućnost da u radosti i veselju proslave novogodišnje dane sa prijateljima iz raznih zemalja.

Praznična atmosfera u Beogradu

Pored lepo ukrašenih ulica, trgova, bulevara, sugrađani imaju pregršt lokacija na kojima mogu da dočekaju ponoć i novogodišnju noć, blistajući u svojim odevnim kombinacijama, zajedno sa svim prijateljima ili porodicama.

beograd

Pa tako se za Novu godinu u Beogradu nude različite varijante proslave u različitim ugostiteljskim objektima, restoranima, kafanama, pabovima, ili lokalnim kafićima. Neki se odlučuju da to veče provedu intimno sa svojim boljom li lepšom polovinom u nekom spa centru, hotelu, uz romantičnu muziku, sveće i vino, dok se drugi okrenu kućnoj varijanti sa društvom od 15 ljudi.

Ono što Beograd svakako nudi za proslavu Nove godine, za sve posetioce, turiste i sugrađane, jeste besplatan zajednički doček na trgu republike ili ispred Skupštine.

U to vreme, Beograd pored uličnih svetiljki, obasjavaju i gradska jelka, čarobne lampice i ukrasi, koji dodatno doprinose zimskoj idili, uz muziku i repertoar koji je uvek nepogrešiv, ali i veliki vatromet koji će čitavu radost upotpuniti i izmamite osmeh svakome od 7 do 77 godina.

Trg otvorenog srca

Nakon što najveća euforična noć dočeka jutro, 1. januara, Beograd će krasiti Trg otvorenog srca koji je otvoren za sve posetioce, decu i odrasle. Trg otvorenog srca po ugledu na svetske metropole, još jedan je pokazatelj da je u Beograd stigla Nova godina. Na trgu su postavljene drvene kućice, koje nude praznične novotarije – slatkiše, suvenire, poslastice, ručno rađene predmete i sve što možete da zamislite u prazničnom duhu. Na ulicama mirišu razne poslastice, i kestenje koje budi osećaj zimske idele i porodične tradicije.

Na bini, će i 1. januara biti organizovan zabavni program, posebno za naše najmlađe sugrađane koji su odmorni dočekali Novu godinu. U Svetogorskoj ulici, mnogi će dati sve od sebe da početkom godine učine dobro delo i budu što humaniji, kada se organizuje Ulica otvorenog srca.

Iako po broju poseta još uvek nije dostigao svetske razmere, svake godine broj turista za Novu godinu u Beogradu se povećava na značajno viši nivo. To je još jedan pokazatelj, da tokom praznika, Beograd odiše toplinom, tradicijom, prijatnim mirisima i gostorpimstvom za sve koji žele da ga posete.

Komentari

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *