U koje se sve svrhe koristi hidroizolacija?

Mnogi kada uopšte razmišljaju o nekom renoviranju kuće ili stana najčešće polaze od toga kakva im je generalno izolacija, bilo da se radi o spoljnoj ili unutrašnjoj. Svima nam je poznato koliko je važno boraviti u jednoj zdravoj prostoriji koja nema vlage ni buđi koja ne samo da je neprijatna za oči, već je i njeno udisanje veoma štetno po zdravlje. 

Zbog toga, ukoliko imate ovakvu vrstu problema, savetujemo vas da se što pre odlučite za hidroizolaciju. Tako ćete zaštititi zdravlje svoje porodice, dok ćete istovremeno živeti u pre svega čistom i urednom domu.

Na kojim sve mestima možete postaviti hidroizolaciju?

U zavisnosti od toga da li gradite kuću ili razmišljate o njenoj kupovini, ili su vam zidovi bolesni usled raznih izazivača poput gljivica i plesni, hidroizolacija je nešto što biste trebali da uzmete u obzir. 

Danas se za ovu vrstu majstorskih radova koriste veoma kvalitetni materijali koji će omogućiti da vam se hidroizolacija na duži vremenski period isplati. Tako da za ovako nešto ne treba da štedite i da u zavisnosti od potreba i mogućnosti izdvojite neophodnu sumu novca. 

Spoljna izolacija za veću zaštitu kuće

Kada ste se već upustili u izgradnju sopstvenog doma, savetujemo vas da obratite pažnju na spoljne zidove koji su po svojoj nameni glavni izolatori svake kuće. Ukoliko vidite da je potrebno uraditi dodatno izolaciju, nemojte se mnogo dvoumiti. Samom hidoizolacijom učinićete da vam kuća traje dugo, pa tako nećete nonstop morati da dajete novac na razne popravke. 

Ako ste se već odlučili na ovaj korak, sledeće što treba da uradite jeste da pronađete adekvatnog majstora kako bi se posao završio kvalitetno. Najbolje je da se raspitate u svom okruženju, ili da nekoga izaberete po preporuci. Svaki majstor treba dobro da zna sam postupak postavljanja izolacije na spoljne zidove kako vam se ne bi desilo da vam se malter sa kuće kruni ili da vam se nakon postavljanja hidroizolacije pojavi buđ po zidovima. 

Hidroizolacija u kupatilu je nešto što se podrazumeva 

Svi znamo da je kupatilo mesto u kojem se stvara najviše vlage, pa je pored dobre ventilacije veoma važno imati i dobru izolaciju u njemu. U kupatilu su najčešće postavljene pločice koje mogu da propuštaju vodu i naprave vam veliki problem ukoliko hidroizolacija nije odrađena na pravilan način. U tom slučaju, bilo bi poželjno da se konsultujete sa stručnim licem i jednom za svagda rešite ovaj problem. Tako će vaše kupatilo uvek biti čisto, bez zadržavanja vlage i buđi. 

Podovi su takođe idealni za hidroizolaciju

U zavisnosti kakvu vrstu podova imate u svojim kućnim prostorijama, zavisiće i to koliko vam je neophodna hidroizolacija. Ako ste se odlučili za postavljanje podova od vrste materijala koji ne propuštaju vodu, hidroizolacija vam u tom slučaju nije potrebna.

Tamo gde se preporučuje jesu drveni podovi poput parketa kao i pločica koje se najčešće postavljaju u kuhinji. 

Na kraju krajeva, vi ste ti koji će odlučiti gde i koliko vam je neophodna ova vrsta majstorskih radova. Ono što je sigurno je to da će vas postavljanjem hidroizolacije kuća duže služiti. 

Komentari

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *